Filmvilág blog

Hitchcock zenél!

Programajánló

2014. január 09. - filmvilág

Alfred Hitchcock minden idők egyik legnépszerűbb, legsikeresebb és legtöbbet elemzett filmrendezője.

Hitchcock filmzenéi legalább olyan híresek, mint a filmek, melyekhez íródtak. Legyen szó a Psycho legendás, csak vonósokra írt zuhanyjelenetéről, a Madarak elektronikus csiripeléséről, az angol rendező minden filmjében találhatunk valami figyelemreméltót, valami briliánsat és gyakran valami egyedit.

De vajon mi az igazság a mester zenehasználatáról? Zseniális intuíciókkal rendelkező filmes, aki mindent garantáltan sikerre visz? Szerencsés flótás, aki véletlenül épp mindig a legjobb emberekkel dolgozott együtt?

hitchcockjam.jpg
Hubai Gergely nemzetközi szinten jegyzett Hitchcock-kutató előadásában bemutatja a legendás angol rendező legféltettebb zenei titkait, máshol nem látható ritkaságok és különlegességek keretén belül mutatja meg a "Master of Suspense" korábban nem ismert arcát.

Mit tesz hozzá a zene a filmhez? Döntsd el Te!

Filmklub a Jam Táncműhelyben (Budapest, Csanády utca 7.) január 18-án, 19:00-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr325748556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása