Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (01.05.)

Radványi, Jackson, Inárritu

2014. január 05. - Orosdy Dániel

A sors útjai
A Szerelmi történet és a Félévente randevú remake-je Warren Beatty-vel és -től. Tettestársak: Anette Benning, Katharine Hepburn, Robert Towne, Ennio Morricone, Conrad L. Hall.
Vetítik: RTL Klub - 14:40

Bor, mámor, Provence
Ridley Scott romantikus vígjátéka Russell Crowe, Marion Cotillard és Albert Finney főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 19:45

Rémségek cirkusza
Paul Weitz fantasy-je Darren Shan művei nyomán. A forgatókönyv társszerzője: Brian Helgeland. Szereplők: John C. Reilly, Josh Hutcherson, Patrick Fugit, Colleen Camp, Ken Watanabe, Salma Hayek, Orlando Jones, Willem Dafoe, Jane Krakowski.
Vetítik: TV2 - 20:00

Farkasokkal táncoló
Avagy a film, amelyből az Avatar sztoriját lopták. És persze ez alapján gondolta azt az Amerikai Filmakadémia, hogy Costner jobb filmes Martin Scorsesénél. Főleg inszomniásoknak ajánljuk.
Vetítik: m1 - 20:20

Piszkos tizenkettő - A következő küldetés (alias Piszkos tizenkettő: A második küldetés)
A nagy klasszikus kései tévés folytatása (vagy inkább remake-je) a megbízható Andrew V. McLaglen-től, Reisman szerepében ismét Lee Marvinnal. További szereplők: Ken Wahl, Sonny Landham, Richard Jaeckel, Ernest Borgnine (ők ketten szintén visszatérők).
Vetítik: Film+ - 20:55

Lopott idő
Andrew Niccol rendező (Gattaca, Fegyvernepper) visszatért a sci-fi műfajához, a rendezés mellett ráadásul a forgatókönyvet is ő jegyzi. A történet szerint a jövőben az idő a legfontosabb fizetőeszköz: sikerült megállítani az öregedést, de csak azok lehetnek hallhatatlanok, akik gazdagok. A szegények kénytelenek megharcolni minden egyes percért – szó szerint. Főszereplők: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde. (BS)
Vetítik: Cool - 21:00

lopott idő.jpg

Valahol Európában
Radványi Géza klasszikusa a rendező és Balázs Béla forgatókönyve nyomán, Somlay Artúr és Gábor Miklós főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:20

Utánunk a tűzözön
Renny Harlin humoros akciófilmje Shane Black forgatókönyvéből. Főszereplők: Geena Davis és Samuel L. Jackson.
Vetítik: RTL Klub - 21:45

21 Gramm
Alejandro González Inárritu első amerikai filmje, a Korcs szerelmekkel induló trilógia középső része. A forgatókönyvíró: Guillermo Arriaga. A három összefonódó sorsú karaktert Sean Penn, Benicio Del Toro és Naomi Watts alakítja.
Vetítik: Story4 - 22:50

Törjön ki a frász!
Peter Jackson hollywoodi belépője, a főszerepben Michael J. Fox-szal.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

Ultraviola
Kurt Wimmer (Equilibrium - Gyilkos nyugalom) sci-fi-akciófilmje Milla Jovovich főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 22:10

Mocsokváros utcáin
Nick Flynn (magyarul is megjelent) önéletrajzi ihletésű könyvét Paul Weitz (Egy fiúról, Amerikai pite) adaptálta filmre Robert De Niro és Paul Dano főszereplésével. Utóbbi egy írói ambíciókkal terhelt szociális munkást alakít, aki egy hajléktalanszállón bukkan rá 18 éve nem látott apjára (De Niro). (BS)
A Mocsokváros utcáin két komplex karaktert vonultat a színre, ám drámájukból keveset tud láttatni: Weitz filmjének érzékeny visszafogottsága az álmatag semmit mondással rokon. (Nagy V. Gergő)
Vetítik: m1 - 23:20

A szabadság útjai
Eseményfilm a javából: újra együtt a nagy páros, Kate és Leo több, mint tíz évvel a Titanic után; emellett Kate Winsletet először rendezi férje, Sam Mendes, és akkor még az Oscar-esélyekről nem is beszéltünk. Kevésbé bulváros, de nem kisebb szenzáció, hogy A szabadság útjai Richard Yates 1961-es, a legnagyobb kortárs amerikai regények közt számontartott művének adaptációja. (Nevelős Zoltán)
Vetítik: TV2 - 23:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr965709759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása