Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (12.22.)

Hyppolit, JFK, Dolly

2013. december 22. - Orosdy Dániel

Szabadság - Különjárat
Fazakas Péter tévéfilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből, többek között Varju Kálmánnal, Tenki Rékával, Csankó Zoltánnal, Epres Attilával és Thuróczy Szabolccsal.
Vetítik: m1 - 14:45

Hello, Dolly!
Gene Kelly híres musicalje Thornton Wilder műve nyomán, Barbra Streisanddal, Walter Matthau-val, Michael Crawforddal és Louis Armstronggal. A közhiedelemmel ellentétben nem volt akkora siker, és a valódi klasszikussá válásért is meg kell még dolgoznia.
Vetítik: RTL Klub - 15:25

Négy karácsony
Romantikus vígjáték erős színészgárdával (Reese Witherspoon, Vince Vaughn, Robert Duvall, Jon Favreau, Sissy Spacek, Mary Steenburgen, Jon Voight).
Vetítik: RTL Klub - 19:55

A specialista
Erotikus thrillerbe hajló akciófilm a Lopakodók rendezőjétől Sylvester Stallone és Sharon Stone főszereplésével. Ezúttal (is) jobban megéri a mellékszereplőkre figyelni: James Woods, Eric Roberts, Rod Steiger.
Vetítik: Cool - 20:45

A nagy csapat 2.
Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, David S. Ward (A nagy balhé) legismertebb rendezésének folytatása. Sablonokra épülő, humoros sportfilm Tom Berenger, Charlie Sheen és Omar Epps főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Hyppolit a lakáj
Karácsony előtt is, miért ne?!
Vetítik: Duna - 21:25

hyppolit_7.jpg

JFK - A nyitott dosszié
A tomboló paranoia mesterműve: Oliver Stone sztárokkal telepakolt, díjak-jelölések tömegével elismert politikai drámája a nagy kérdésről, azaz hogy ki ölte meg Kennedyt? (Én egyre inkább valami furcsa betegségre gyanakszom.)
Vetítik: m1 - 21:40

Partizóna (alias Party zóna, de leginkább Animal House)
John Landis klasszikus vígjátékát 2001-ben megőrzésre érdemesnek ítélte az Amerikai Kongresszus Könyvtára, a legjövedelmezőbb mozik közé tartozik, rendszeresen beválasztják a "minden idők legjobb filmjei" és "minden idők legjobb vígjátékai" listákra, általában nem is az utolsó helyre. Szereplők: John Belushi, Tom Hulce, Stephen Furst, Tim Matheson, Donald Sutherland, John Vernon, Karen Allen, Verna Bloom, Peter Riegert, Kevin Bacon és Bruce McGill.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

A sziget
Pavel Lungin (A kiskirály) filmje. Szinopszis: „Anatolij fiatal katonaként nehéz választásra kényszerül, amikor a nácik fogságába esik: saját élete megmentése érdekében meg kell ölnie parancsnokát. E szörnyű tett után ortodox szerzetesek mentik meg, és adnak neki otthont, Anatolijból pedig szerzetes lesz. A férfi még harminc évvel a szörnyű események után sem képes szabadulni a bűntudattól, pedig közben - különleges képességének hála, híres gyógyító, sokak számára valóságos szent lesz. Egy nap aztán váratlan vendég érkezik a szigetre, ahol Anatolij él.”
Vetítik: m1 - 00:45

A Keresztapa 3
Ha nem is az elődjei szintjén muzsikáló, de nagyon korrekt befejező rész Coppola és Mario Puzo klasszikus gengszterfilm-sorozatához.
Vetítik: TV2 - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr665684182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása