Filmvilág blog

Tarantino újra westernt rendez

Örülünk?

2013. november 27. - Baski Sándor

Már majdnem kész a következő Tarantino-film forgatókönyve, a műfaj pedig ismét western lesz. Ezt maga a rendező árulta el tegnap Jay Leno show-jában, de gyorsan hozzátette azt is, hogy nem a Django elszabadul folytatásáról van szó. Hogy miről is fog szólni a történet, azt egyelőre nem tudni, de találgatni lehet. Korábban, még 2009-ben beszélt egy filmtervről, amely John Brown abolicionista 1859-es sikertelen rabszolgafelkelését helyezné a fókuszba. „Ez a történet nagyon érdekel, és valószínűleg ez lenne az utolsó filmjeim egyike. Kedvenc hősöm az amerikai történelemből John Brown. Sőt, ő a kedvenc valaha élt amerikaim…Gyakorlatilag teljesen egyedül elindult azon az úton, amely a rabszolgaság megszüntetéséhez vezetett, és ehhez embereket ölt meg, mondván, hogy „Oké, ha elkezdjük ontani a fehérek vérét, akkor kapizsgálni kezdik majd, hogy miről is van szó.”

A készülő film más források szerint lehet egy Ausztráliában játszódó western is, vagy Elmore Leonard 1972-es Forty Lashes Less One című regényének adaptációja, amelyben egy életfogytig tartó börtönre ítélt afroamerikai és egy apacs férfi visszakaphatják a szabadságukat, amennyiben elfogják Arizona 5 legkeresettebb bűnözőjét. Utóbbi projekt megvalósulására – noha a sztori kellően QT-kompatibilis – kevés az esély, mert a rendező többször is kijelentette, hogy saját történetből akar dolgozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr745660631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.11.27. 13:24:29

Végre! :) Legalább így lett aktualitása a készülőben lévő western TOP50-es listámnak.
süti beállítások módosítása