Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (10.31.)

Hegedűs, pillangó, csillag

2013. október 31. - Orosdy Dániel

papillon-poster.jpgHegedűs a háztetőn
Egy klasszikus musical klasszikus moziváltozata Norman Jewisontól. Tombol: Topol (közben Ustinovot pótol).
Vetítik: Film Mánia - 17:35

Pillangó
Az egykori párizsi nehézfiú, Henri Charriére világszerte nagysikerű önéletrajzi regényét, négy évvel megjelenését követően, máris tekintélyes költségvetésből álmodhatta vászonra A majmok bolygója (1968) és A tábornok (1970) – immár Oscar-díjas – direktora. Noha Charriére legendájának és hihetetlen szökési történeteinek valódiságát az idők során többen is megkérdőjelezték már – s Dulton Trumbo (Római vakáció, 1953) forgatókönyve is számos ponton eltér az eredeti műtől –, a Pillangó mind könyv alakjában, mind pedig filmként a barátság-, valamint az akaraterő és az emberből kigyomlálhatatlan örök szabadságvágy fontos szimbólumává vált. Nem véletlenül, hisz a Francia Guyanán található Ördögsziget a szökési esélyeket illetően leginkább talán csak az Alcatraz-hoz hasonlítható... Schaffner filmje (melynek forgatásán maga Charriére is megfordult néhányszor) ugyanakkor nem csak különleges története, de a két barátot alakító Steve McQueen (Pillangó) és Dustin Hoffman (Louis Dega) nagyszerű alakításai, továbbá Jerry Goldsmith Oscar-jelölt muzsikája okán is igen figyelemreméltó darab. (KCS)
Vetítik: Story4 - 21:10

Csillag a máglyán
Ádám Ottó filmje Sütő András művéből, Huszti Péterrel és Sztankay Istvánnal.
Vetítik: Duna - 21:40

A sebhelyesarcú
Brian De Palma Howard Hawks azonos című klasszikusát dolgozta fel, pontosabban aktualizálta Oliver Stone forgatókönyvíró és több remek színész, de elsősorban természetesen Al Pacino segítségével. A sebhelyesarcú hibáktól és túlzásoktól sem mentes, mégis lenyűgöző nagyopera bűnről, erőszakról, álmokról és kábítószerről.
Vetítik: TV2 - 02:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1005603985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása