Filmvilág blog

Eladó magyar filmplakátok!

Hyppolittől az Alienig

2013. október 22. - Baski Sándor

A Budapest Poster Gallery november 8-án (szombaton) az ECE City Centerben rendezi első aukcióját. Az árverésen 153 tétel kerül kikiáltásra, kizárólag eredeti, "vintage" plakátok. Az olyan különlegességek mellett, mint Biró Mihály Nyugat folyóirathoz készült plakátja, vagy a "sötétben bujkáló rémhírterjesztő"-ket riogató Tanácsköztársaság- kori darab, filmplakátokra is lehet licitálni.

A kínálatban szerepel többek közt a Tizedes meg a többiek és a Szegénylegények plakátja is. Előbbit Szilvásy Nándor humoros fotós plakátja hirdette, utóbbihoz kifejező kompozíciót festett Sándor Margit. Az első magyar rajzfilmhez, a Két bors ökröcskéhez a rajzoló- rendező Macskássy Gyula tervezett plakátot. A Hyppolit, a lakáj felújítását Benkő Sándor briliáns, karikaturisztikus hirdetése reklámozta.
Néhány legendás külföldi film plakátja is árverésre kerül, mint a Nagyítás, az Annie Hall, a Van aki forrón szereti vagy épp az Alien, de lehet licitálni a Bud Spencer és Terrence Hill filmek plakátjaira is. Ízelítő a tovább után, a teljes kínálat pedig itt böngészhető.

film_AnnieHall.jpg

Film_ezek_a_fiatalok.jpgfilm_mumia.jpgszilvasy_tizedes.jpgszegenylegenyek.jpgkét bors ökröcske.jpgFilm_EsMegintDuhbeJovunk.jpghyppolit.jpgFIlm_Nagyitas.jpgFilm_VanAkiForronSzereti.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr945592019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása