Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (08.23.)

Corbucci, Comencini, Kramer

2013. augusztus 23. - Orosdy Dániel

Baseball bikák
Ron Shelton sportvígjátéka Susan Sarandon, Kevin Costner és Tim Robbins főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 08:30

A calabriai fiú
Luigi Comencini Arany Oroszlánra jelölt filmje Gian Maria Volonté főszereplésével.
Vetítik: m1 - 09:15

Csínom Palkó
Keleti Márton romantikus kalandfilmje (társrendező: Mészáros Gyula - A pogány madonna).
Vetítik: m1 - 20:15

Companeros - Egy kincskereső Mexikóban
Sergio Corbucci remek spagettiwesternje a kor sztárjaival (Tomas Milian, Franco Nero, Jack Palance, Fernando Rey, Karin Schubert).
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Éli könyve
A manapság népszerű világvége-forgatókönyvek egy variánsával van dolgunk, kivételesen zombik nélkül, viszont meglepően markáns mondanivalóval. A Hughes fivérek A pokolból óta nem forgattak nagyjátékfilmet, érthető hát igyekezetük, hogy most valami fajsúlyossal rukkoljanak elő, és az Éli könyve bizony nem habkönnyű lányregény. Elgondolkodtat hitről, reményről, kitartásról, és szót emel a nyomtatott könyvek védelmében. Nemes konzervativizmusa és vallásos meggyőződése komoly elvárásokat támaszt a nézővel szemben, de ahogyan egy Shyamalan-film sem kizárólag keresztény-allegóriaként működik, úgy az Éli könyve is nyugodt szívvel ajánlható csupán dögös akciófilmként, amelyben Denzel Washington egyszerre alakítja Mad Maxet, Zatoichit és Forrest Gumpot. (Kovács Marcell)
Vetítik: Cool - 21:30

book of eli1.jpg

Eladó a családom
Vígjáték Demi Moore és David Duchovny főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:35

A Horror Mesterei: Haeckel meséje
John McNaughton rendezése a Masters of Horror sorozatba (első évad, tizenkettedik epizód),  Clive Barker írása nyomán, többek között Jon Politóval.
Vetítik: Viasat6 - 23:05

Halálos hajsza (nem a Rémült rohanás!)
Wayne Kramer (nem az MC5 gitárosa!) majdnem remek akciókrimije Paul Walker, Cameron Bright, Vera Farmiga és Chazz Palminteri főszereplésével.
Vetítik: Cool - 23:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr875471228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása