Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (08.22.)

Hazanavicius, Allen, Gaál

2013. augusztus 22. - Orosdy Dániel

OSS 117: Rio nem válaszol
A Képtelen kémregény folytatása ugyanazoktól az alkotóktól, vagyis A némafilmessel Isten lábát alaposan megmarkoló Michel Hazanavicius - Jean Dujardin  rendező-színész párostól.
Vetítik: Film+ - 11:40

Éjfélkor Párizsban
Újabb állomásához érkezett Woody Allen európai turnéja: ezúttal Párizs városában forgatott filmet – a mostani, és a 20-as évekbeli Párizsról. A főszereplő egy első regényén dolgozó amerikai forgatókönyvíró (Owen Wilson), aki mennyasszonya (Rachel McAdams) és a leendő após, anyós társaságában érkezik a szerelem városába, amely alaposan meg is szédíti őt. A szereplők közt Sarkozy ex-elnök úr b. neje is feltűnik. (BS)
Vetítik: m1 - 20:15

Magasiskola
Gaál István Cannes-ban is elismert drámája Mészöly Miklós műve nyomán.
Vetítik: Duna - 21:15

magasiskola.jpg

Pitch Black - 22 évente sötétség
David Twohy szerethető sci-fije Vin Diesel főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:35

Rendőrgyilkos
Roberto Faenza bűnfilmje Hugh Fleetwood műve nyomán, Harvey Keitel és John "Johnny Rotten" Lydon főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 00:40

9 - A szám hatalma
A Felhőatlasszal ellentétben a korábban íróként ismert John August (Nagy hal, A halott mennyasszony) első rendezése semmiképp sem nevezhető nagyszabásúnak, már ami a külsőségeket illeti. A szerény büdzséből készült film története azonban nem kevésbé összetett: a színészek itt is több szerepet alakítanak, a különböző valóságban (?) élő karakterek sorsa pedig összefonódik. A három fejezet közül az elsőben Ryan Reynolds egy magánéleti válságba került sztárszínészt alakít, aki kezd ráébredni, hogy a világgal valami nem stimmel. A következő epizódban egy olyan televíziós producert játszik, aki miközben új sorozatán dolgozik, maga is egy reality show szereplője, míg az utolsó felvonásban ugyanőt játékfejlesztőként láthatjuk viszont, amint családjával együtt épp egy erdőből próbál kikeveredni. August hasonló modorban adagolja a rejtélyeket, mint David Lynch, a különbség csupán annyi, hogy itt a fináléra összeáll a kép, és pontosan kiderül, hogy mi az általunk ismert világ eredete és funkciója, sőt az is, ki kreálta. Ennél ambiciózusabb egy film aligha lehetne. (BS)
Vetítik: Duna - 01:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr35470437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása