Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (08.03.)

Spielberg, Solondz, Coppola

2013. augusztus 03. - Orosdy Dániel

Godfrey, a lakáj
Egy itthon kevésbé ismert, de pl. Amerikában klasszikusnak számító screwball comedy, William Powell és Carole Lombard főszereplésével.
Vetítik: Duna - 12:55

Isten rabjai
Gárdonyi Géza művének moziváltozata Bulla Elmával.
Vetítik: Duna - 16:20

Dollárpapa
Gertler Viktor klasszikus vígjátéka Darvas Iván, Rajz János és Ráday Imre főszereplésével.
Vetítik: Duna - 18:30

A nap birodalma
Steven Spielberg nyilvánvalóan Oscarra kacsintgató, de attól még meglehetősen jól sikerült filmdrámája J. G. Ballard önéletrajzi ihletésű műve alapján. Szereplők: az ifjú Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson, Ben Stiller és Joe Pantoliano.
Vetítik: Viasat3 - 20:50

Rejtelmes sziget
Kalandfilm Omar Sharif főszereplésével, Verne Gyula regénye nyomán.
Vetítik: Duna - 21:15

rejtelmes sziget.jpg

Rablóhal
Francis Ford Coppola S. E. Hinton regényeiből készült műveinek egyike a nyolcvanas évek ifjú tehetségeivel a főszerepben (Matt Dillon, Mickey Rourke, Diane Lane, Nicolas Cage, Vincent Spano, Chris Penn, Laurence Fishburne), de feltűnnek a direktor olyan haverjai is, mint Dennis Hopper vagy Tom Waits.
Vetítik: Story4 - 22:00

Tűzszemek
Elismert, független horrorwestern 1983-ból.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Agydaráló
Albert Pyun vígjátéka Andrew Dice Clay, Teri Hatcher, Brion James és Tim Thomerson főszereplésével. Talán ezt azonosítják egyesek a rejtélyes "Ford Fairlane 2."-vel?
Vetítik: Fim Mánia 23:10

Dermesztő szél
A korábban jeles rendezők (pl. Coenek, Joffé, Hartley, Linklater, Soderbergh) munkáin asszisztensként és producerként dolgozó Gregory Jacobs (Rossz pénz) horrorja Ashton Holmes, Emily Blunt és Martin Donovan főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 23:25

Élet a háború idején
Todd Solondz többek között Arany Oroszlánra jelölt filmje, egyben A boldogságtól ordítani folytatása (de feltűnnek benne az Isten hozott a babaházban és a Palindrómák szerepelői is). Ismertebb szereplők: Michael Lerner, Ciarán Hinds, Paul Reubens, Charlotte Rampling, Ally Sheedy.
Vetítik: m1 - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr935443123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása