Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (06.04.)

Kim Basinger itt ne keressék

2013. június 04. - Orosdy Dániel

Ábel az országban
Mihályfy Sándor kétrészes tévéfilmje Tamási Áron regénye nyomán.
Vetítik: m1 - 20:15

9ésfél72.jpgA bűn árfolyama
"Új filmjében [Tom Tykwer,] a rendező megbékélt magával: nem különösebben nagyra törő, ámde az elsőtől az utolsó percéig izgalmas, ráadásul végig stílben tartott mozit forgatott. A bűn árfolyama a hetvenes évek paranoia-thrillereinek (A Parallax-terv, A Keselyű három napja, Marathon életre-halálra) a nyomvonalán halad, és egy nemzetközi bank bűnös üzelmeit, valamint a világ különböző kormányaihoz fűződő kapcsolatait tárja fel." (Pápai Zsolt)
Vetítik: Film+ - 21:05

Utódomra ütök
Egy-egy motívum néha fáradt mosolyra derítheti ugyan a nézőt (ilyen a Keresztapa-párhuzam mozgóképi és dialógusokban megnyilvánuló felemlegetése, valamint a másik apóst alakító Dustin Hoffman megkapó találkozása a flamencóval), de egyébiránt a film megint nem lett több korrektül összerakott, közhelyektől hemzsegő iparosmunkánál. (Vörös Adél kritikája a 2011/1. Filmvilágban olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:40

9 és fél hét 2.
Meglepően korrekt színészgárda (Mickey Rourke, Angie Everhart, Steven Berkoff, Dougray Scott) egy tékának forgatott folytatáshoz képest. De Kim Basinger itt ne keressék.
Vetítik: Film Mánia - 23:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr355342980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása