Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (05.23.)

Antal, Hellman, Sherman

2013. május 23. - Orosdy Dániel

allj-hatar.jpgA szállítmány
Antal Nimród második hollywoodi megbízatása. Az Elhagyatott szobához hasonlóan sajnos ezúttal sem dolgozhatott igazán jó forgatókönyvből (az írónak, James V. Simpson ez az első munkája -- meg is látszik rajta), de kihozta az anyagból a maximumot. A történet szerint egy páncélautó biztonsági őrei önrablást próbálnak megkísérelni, a tervbe azonban - hogy-hogynem - hiba csúszik. Antal a hollywoodi filmektől szokatlan alapossággal és ráérős tempóban vezeti be a főszereplő karakterét és ügyesen fokozza a feszültséget. Neki, illetve Andrzej Sekula (Kutyaszorítóban, Ponyvaregény) képeinek köszönhetően a Szállítmány fajsúlyosabb filmnek tűnik, mint amilyennek a szerény történet alapján ígérkezne. (BS)
Vetítik: Film+ - 21:00

Halálos iramban
Autós-akciós koranyári tinglitangli.
Vetítik: TV2 - 21:40

Állj, határ!
Tony Richardson elismert filmdrámája Jack Nicholson, Harvey Keitel, Valerie Perrine, Warren Oates és Elpidia Carrillo főszereplésével. A forgatókönyv szerzői David Freeman, Walon Green (A félelem ára, A vad banda) és Deric Washburn (A szarvasvadász).
Vetítik: Film Mánia - 23:00

A vadászat
Monte Hellman sajátos felfogásban fogant westernje Warren Oates és Jack Nicholson főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 00:40

Jake visszalő
John Wayne és Maureen O'Hara 5., utolsó közös filmje: western a Piszkos Harry íróitól és George Sherman rendezőtől, akit (tekintettel rossz egészségi állapotára) a barátja, Wayne is segített a munkában.
Vetítik: TV2 - 02:30 -

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr515313852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása