Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (04.09.)

2013. április 09. - Orosdy Dániel

Törvényre törve
A néhai (és sajnálatosan alulértékelt) John Flynn akciófilmje Steven Segallal. További szereplők: William Forsythe, Gina Gershon, Jerry Orbach.
Vetítik: Film+ - 21:00

Míg végül semmid sem marad
Díjnyertes, botrányos, Németországban kiemelkedő nézettséget produkáló tévéfilm a szcientológiáról.
Vetítik: Duna - 21:15

Különvélemény
Steven Spielberg akciódús Philip K. Dick-adaptációja Tom Cruise-szal. Élvezeti értékéből sem Cruise jelenléte, sem az a tény nem von le sokat, hogy minimális köze van Dick novellájához és írói világához.
Vetítik: TV2 - 21:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr175210707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2013.04.10. 14:11:31

Lehet hogy elregéltem már itt, de a Törvényre Törve nekem a Top10 listámon van.
Nem vagyok az a művészfilmes alkat, de pl az elmúlt 10-15 év akciószemetét kifejezetten gyűlölöm.
Ez egy olyan gyöngyszem, amit bármikor meg tudok nézni a hangulat, a szövegek (egészen kiemelkedő szinkronnal), és a viszonylag realisztikus akció miatt (SPOILER: a végén kb 4 másodperc alatt veri le szemtől szemben a főgonoszt, ahogyan az addig látottak alapján el is képzelné az ember).
Seagal itt még viszonylag két lábbal áll a földön, nem ő a világ legjobb kommandósa, vagy vírusszakértője, és nem nyomja a keleti bölcsességeket sem furcsa pizsiben, ahogyan később annyiszor.
Szerintem messze a legjobb filmje, pedig a kb 40-ből úgy 6-8 az, ami egyáltalán értékelhető.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2013.04.10. 16:31:38

@dutch: Nagyon régen láttam, de pl. a szinkronnal kapcsolatban biztosan igazad van, és William Forythe is elég jól nyomja abban a filmben dilis gonoszként.
Nemrég a tévében kaptam el pár percet egy Segal-filmből. Az egy dolog, hogy pocakos, de a haja is úgy néz ki, mintha habszivacsból lenne kifaragva, és igen rosszul lelakkozva valami olcsó anyaggal!
süti beállítások módosítása