Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (03.14.)

Miller, Makk

2013. március 14. - Orosdy Dániel

Para
Kihagyott ziccer: jó színészek, (a magyar átlagnál) összeszedett(ebb) forgatókönyv, gyenge kivitelezés sok bevilágítatlan jelenettel és feleslegesen remegő képpel.
Vetítik: Comedy Central - 20:00

Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?
Nem kifejezetten Makk Károly életművének csúcsa, de összességében színvonalas feldolgozása Mikszáth Kálmán művének (forgatókönyv: Hubay Miklós). Főszereplők: Psota Irén, Darvas Iván, Pap Éva, Pécsi Ildikó, Tordai Teri.
Vetítik: m2 - 21:02

mit csinált felséged.jpg

A tanítványok
Bereményi Géza klasszikus rendezői bemutatkozása Dr. Szaniszló József emlékiratai alapján, Eperjes Károly főszereplésével. További szereplők: Gelley Kornél (Magyary Zoltán szerepében), Rajhona Ádám (Teleki Pál szerepében), Cserhalmi György, Básti Juli, Eszenyi Enikő, id. Eperjes Károly.
Vetítik: Duna - 21:05

Mad Max 2. - Az országúti harcos
"Kihalt táj, füstölgő roncsok, gonosz punknak öltözött motorosok, lerongyolt hős bőrkabátban, villámgyors autóval, tekintélyt parancsoló fegyverrel a kezében. A Mel Gibson karrierjét elindító első Mad Max-film még nem volt sokkal apokaliptikusabb bármelyik kietlen sivatagban játszódó akciófilmnél (az alkotók is csak „néhány évvel később”-re helyezték el időben), a második rész azonban iskolát teremtett, filmesek tömege forgatott egy kevés pénz, néhány rossz kocsi és pár gagyi jelmez segítségével poszt-apokaliptikus akciófilmet, különös tekintettel az olaszokra. George Miller mítoszteremtő remekművének azonban máig nem akadt méltó párja, és – ami talán még figyelemreméltóbb – folytatás létére egy leheletnyivel még emlékezetesebb is az egyébként jól sikerült első résznél."
Vetítik: Film+ - 22:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr35133749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása