Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (01.08.)

Rusty

2013. február 08. - Orosdy Dániel

tűzszeme.jpgA három testőr Afrikában
Bujtor István Rejtő Jenő-adaptációja.
Vetítik: m1 - 20:15

Egy bátor ember
Háborús dráma Tom Berenger és Joaquim de Almeida főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Sleepers - Pokoli lecke
Barry Levinson variációja Scorsese állandó témáira. Nem tökéletes film, de érdemes megnézni, már csak a színészek miatt is.
Vetítik: Viasat3 - 21:25

Agyő, nagy Ő!
A Farrelly testvérek (Dumb és Dumber - Dilibogyók, Keresd a nőt!) Elaine May és Neil Simon 1972-es művéből készült remake-je Ben Stiller főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:30

Tűzszemek
Elismert, független horrorwestern 1983-ból.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Halálkeringő
Magyar thriller Dobó Katával és Kern Andrással. Utóbbit "Rusty"-nak hívják a filmben. Rusty.
Vetítik: m1 - 22:45

A kör 2
Nézhető folytatás Gore Verbinski horrorjához.
Vetítik: TV2 - 23:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr765066792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2013.02.08. 08:23:52

Rejtő rajongóként sajnálom, hogy az utóbbi idők egyetlen megfilmesítési próbálkozása ennyire mellément...tudtok esetleg még adaptációkat tőle? (a Meztelen diplomatán kívül)

Ja, és khm khm:
www.port.hu/az_utolso_cserkesz_the_last_boy_scout/pls/w/films.film_page?i_film_id=8167

Holnap ki lehet köszörülni a csorbát, menni fog a TCM-en :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2013.02.08. 09:20:26

@dutch: Pár éve újranéztem a Bujtor-filmet, és (ugyancsak Rejtő-rajongó létemre) nem tudtam annyira idegenkedni tőle, mint annak idején. Talán öregszem. :) Mindenesetre az látszik rajta, hogy a rendező mindent megtett, és annyira azért nem sokon múlott. (Sztem, nyilván.) A feladat sem volt kicsi, tegyük hozzá rögtön.

Rejtő-filmek:
www.imdb.com/name/nm0718737/

A "P. Howard. Írta: Rejtő Jenő" és "A halhatatlan légiós" lehet érdekes, főleg az utóbbi (Somló Tamás, Jancsó egykori operatőrének egyetlen rendezése).

Ami a "khm"-t illeti, ígérem, lesz csorbaköszörülés, de még nem most... :)

dutch 2013.02.14. 19:31:45

@Orosdy Dániel: Én sem idegenkedem tőle, szívesen megnézem, mert az egyetlen újkori értékelhető próbálkozás Rejtő témában. Viszont alapvető dolgokban "hibázik" a film a véleményem szerint: a karaktereket már első olvasásra is kb úgy képzeltem el, ahogy a Korcsmáros-képregényekben ábrázolva vannak, nem középkorú pocakos férfiakként. (nem megbántva Koncz Gábort vagy Rátóti Zoltánt, akiket nagyon szeretek).
A másik, hogy itt szerintem nem működik az Ötvös Csöpi-féle bunyó a szokásos kaszkadőrcsapattal- és trükkökkel, ezek a verekedések, habár eltúlzottak, de valamivel komolyabbak.
Nagyon jó lenne, ha megpróbálnák megint valamelyik mű megfilmesítését, és hasonlóan "rajongói" megközelítéssel, de a hibákból tanulva.

dutch 2013.02.14. 19:33:13

@dutch: Mármint úgy értem, hogy a Rejtő-féle verekedéseknek komolyabbaknak kellene lenniük (a túlzásokat is figyelembe véve)...

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2013.02.15. 10:16:18

@dutch: A verekedéseket illetően kb. egyetértek, a színészekkel kapcsolatban már kevésbé. Az a gond, hogy ezeket az alakokat nehéz meglelni a való világban, beleértve a színészekét is (ld. Rátóti, Koncz), akiknél viszont sikerült, ott eléggé sikerült (pl. Benedek és Kállai Feri bá szerintem képes volt megidézni Rejtő világát). Mindenesetre Rejtő világának újrateremtése filmen tényleg nagyon nehéz feladat, nem is tudom, talán még a rajzfilm lenne a legjobb megoldás (kiindulva abból, hogy a képregényre átültetés végül is sikerült).
süti beállítások módosítása