Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (01.18.)

Kalóz, viking, Gondry

2013. január 18. - Orosdy Dániel

kincsesziget_1.jpgA kincses sziget kalózai
Az 1995-ben bemutatott A kincses sziget kalózai (Cutthroat Island) nem kevesebbet vállalt, mint a tetszhalálba süllyedt zsáner dicsőséges feltámasztását, majd merész törekvését meghazudtolva a hollywoodi filmipar egyetemes történetének legpusztítóbb katasztrófájaként szégyenülhetett meg. A 100 milliós költségvetésű film az Egyesült Államokban csenevésznek sem nevezhető 10 millió dollárt hozott, kolosszális bukásában mindenkit magával rántva: a finanszírozó Carolco Pictures csődeljárás alá került, a holnap szupersztárjai közt számon tartott Geena Davis karrierje kettétört, Renny Harlin pedig a harmadvonalbeli rendezők közé száműzetett. Holott A kincses sziget kalózai kalandfilmként korántsem volt érdemtelen próbálkozás. A főszerepre kiválasztott Geena Davis vonzó és atletikus amazon (korábban az amerikai olimpiai íjászcsapat tagja volt), a harci- és az akciójelenetekben is kiválóan elboldogult, a díszlet- és kosztümtervezők az átlagosnál jóval több képzelőerőt mozgósítottak, Renny Harlin rendezői munkája pedig feszes és látványos mozit eredményezett. A világraszóló skandalum oka inkább az lehetett, hogy az izgága produkciót vasra verte a konvencionális narratíva tisztelete: a filmkészítők nem akartak vagy nem mertek elszakadni a klasszikus dramaturgiától, az alapos ráncfelvarrás pedig kevésnek bizonyult az egyre keményebb akciófilmek mellett elkötelezett nézők megnyerésére. (Géczi Zoltán)
Vetítik: Film Mánia - 18:40

Csak semmi pánik
A magyar Piedone második kalandja. Hajrá, Csöpi!
Vetítik: m1 - 20:15

Durr, durr és csók
A kilencvenes évek legjobb akciófilmjeiért felelős forgatókönyvíró, Shane Black stílusos rendezői bemutatkozása. Főszereplők: Robert Downey Jr. és Val Kilmer.
Vetítik: Cool - 21:15

Halálos hajsza (nem a Rémült rohanás!)
Wayne Kramer (nem az MC5 gitárosa!) akciófilmje Paul Walker, Cameron Bright, Vera Farmiga és Chazz Palminteri főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:25

Motel
Trancsírparty Eli Roth-tól. Producer: QT.
Vetítik: TV2 - 23:00

Erik, a viking
Terry Jones abszurd humorú "majdnem Monty Python"-vígjátéka Tim Robbins-szal és John Cleese-zel.
Vetítik: m1 - 23:30

Nem félünk Michel Gondrytól
Dokumentumfilm a neves francia rendezőről.
Vetítik: Duna - 23:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr435022359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása