Filmvilág blog

Wong Kar-wai és a harcművészet

The Grandmasters

2012. november 06. - Baski Sándor

Megérkezett Wong Kar-wai régóta készülő új filmjének (The Grandmasters) első előzetese, amelyről (a filmről, nem az előzetesről) 2011 legizgalmasabb bemutatóit bemutató összeállításunkban már írtunk. Méghozzá ezt: Bruce Lee egykori tanítómesteréről, Ip Manról több életrajzi film is készült az utóbbi pár évben. 2008-ban Donnie Yen alakította a legendás wing chun harcművészt Wilson Yip rendezésében (azóta a folytatást is bemutatták), de készült egy feldolgozás tavaly is.  Ezek után különösebb hírértéke nem lenne egy újabb adaptációnak, ha a rendezői székben történetesen nem a kortárs hongkongi film egyik legnagyobb szerzői egyénisége, Wong Kar-wai ülne. Az ő személye rá a biztosíték, hogy a végeredmény több lesz szimpla biopic-nél vagy harcművészeti filmnél, noha akciójelenetekben sem lesz hiány – a koreográfus Yuen Woo Ping (Pofonok földje, Kill Bill, Mátrix). Főszereplők: Tony Leung, Song Hye-kyo, Zhang Ziyi, Chang Chen.

Az első teasert már bemutattuk tavaly, most megérkezett a teljes előzetes is. A trailer alapján egyelőre nem derül ki, mennyiben lesz más a film, mint a hasonló, szuperlassításokkal operáló, kosztümös harcművészeti filmek, de hogy látványosnak ígérkezik, az tény. A film december közepén kerül a mozikba Kínában, magyar mozis bemutatóra, sajnos, nem sok esély van.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr503079410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása