Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.28.)

Ákác???

2012. október 28. - Orosdy Dániel

lila ákác.jpgLila ákác
Nem gyakori eset az önremake, de legalább egyszer itthon is megesett: Székely István (alias Steve Sekely) saját, 1934-ben bemutatott Szép Ernő-adaptációját forgatta le újra 1973-ban (ez volt egyben az utolsó filmje is). Az egyik forgatókönyvíró: Müller Péter. A Lila ákácban alakította Hofi Géza élete egyetlen filmszerepét.
Vetítik: Duna - 12:45

A per
Orson Welles klasszikusa Kafka híres regénye nyomán, Anthony Perkins-szel. További szereplők: Romy Schneider, Jeanne Moreau, Michael Lonsdale, Akim Tamiroff és a rendező.
Vetítik: Hálózat - 21:00

A szikla
A Bay-Bruckheimer akcióorgiák egyik alapvetése. Nagy bummok, meg minden. A piszkos tizenkettő sokkal jobb.
Vetítik: AXN - 21:00

A piszkos tizenkettő
Sorozatunk névadója, de egyéb érdemei is vannak. Pl. sokkal jobb A sziklánál.
Vetítik: RTL Klub - 21:45

Bean - az igazi katasztrófafilm
Rowan Atkinson bohóckodik.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

Ray
Taylor Hackford díjak és jelölések tömegével elismert életrajzi filmje. Ray Charles-t a szerepért Oscart érdemlő Jamie Foxx alakítja. (Mondjuk ha valaki ezt a kilencvenes évek elején, az In Living Colour című, idejekorán jobblétre szenderült sorozat hazai sugárzása idején mondja nekem, minimum kiröhögöm, de rosszabb esetben még valahogy kutyát is uszítok rá.)
Vetítik: Story4 - 22:10

Fegyvernepper
Andrew Niccol szerethető mozija a fegyverkereskedelem furcsa és kegyetlen világáról Nicolas Cage, Jared Leto, Ethan Hawke és Ian Holm főszereplésével. Nem kicsit emlékeztet az alulértékelt Az évszázad üzletére.
Vetítik: m1 - 22:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr444858387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papp Sanyi 2012.10.28. 17:22:10

Esküszöm megnéznék egy JÓ remake-et a Piszkos Tizenkettőből.
Pedig a remake-ek nagy ellensége vagyok. Nem csak a manapság előforduló minőségek miatt, hanem már maga a felvetés is ellenszenves. Ennél a filmnél el tudnám képzelni, nem amiatt, mert rossz az eredeti. Inkébb kiváncsiságból.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.10.29. 02:07:07

@Papp Sanyi: Egy dolog mindenképpen szól a remake mellett: érdekes lenne mai arcokkal látni ezeket a szereplőket. (Nem mintha Marvint, Bronsont vagy a többieket bárki feledtetni vagy pótolni tudná, de kísérletnek érdekes lenne.)

Papp Sanyi 2012.10.29. 09:51:00

@Orosdy Dániel: Így van! 12 mai arccal összehozni! Jó nagy összeg lenne, de lehet olcsón megszámítanák a legendára való tekintettel ;)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.10.29. 14:03:32

@Papp Sanyi: Már az eredeti se lehetett olcsó mulatság, úgyhogy ez alap. :) Néhány brit tippem lenne is a castingra: Liam Neeson (akár Marvin helyére), Clive Owen (Cassavetes helyett), és a górék közé mondjuk Michael Caine. Úriember-külső és vadállat-belső szép kombinációi. Ez lehetne akár az új koncepció is, szemben az eredeti film többnyire eleve "állatias" szereplőivel.

Papp Sanyi 2012.10.29. 15:53:21

@Orosdy Dániel: Donald Sutherlandnek lehetne egy mellékszerepet adni. Meg a többi még élő szereplőnek is. Nem lenne kis vállalkozás az biztos. Mostanában úgy sem gyakori a 2. világháborús film.
süti beállítások módosítása