Filmvilág blog

Így készült Ang Lee új filmje

Pi élete

2012. október 19. - Baski Sándor

Egy megfilmesíthetetlennek tartott regényt, a Yann Martel által jegyzett Pi életét filmesítette meg a leghíresebb tajvani rendező, Ang Lee. A történet szerint egy indiai fiú hajótörést szenved és egy mentőcsónakba került egy bengáli tigrissel. A sztori kamarajellege ellenére a forgatás nem volt éppen rutinmunka, amiről a tovább után látható (magyar feliratos) előzetes is tanúskodik. Magyar bemutató: december 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr684857386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Provokat Úr 2012.10.19. 17:41:09

Na ezt aztán biztos nem lesz érdemes megnézni. Már a könyv is rettentően unalmas volt, mindezt filmben? BROOÁÁÁF!

mininyul 2012.10.19. 18:12:20

Bazi jó könyv, a film kissé túl cukormázas látványvilágúnak tűnik, de reméljük a legjobbakat.

Kodomo 2012.10.19. 18:40:19

Rádióban felolvasták sorozatban nemrégiben. Úgy nem volt rossz.

Provokat Úr 2012.10.26. 13:53:51

@mininyul: Komolyan kíváncsi vagyok mi tetszett a könyvben. Az elején amikor azt mutatja be, hogy minden vallás a mélyén ugyanaz, az még egy ici-picit érdekes. De a többi, amikor napokig szenved a csónakban, meg az "elvarázsolt" sziget - na az maga a tömény unalom. Nem mondom van a végén egy csavar, de emiatt maximum egy novellát lett volna érdemes írni. Nem egy egész regényt.
Na és aztán azt meg végképp nem kellene tudnom, hogy milyen íze van a tigrisszarnak.

mininyul 2012.10.26. 17:58:25

Az egész könyv tetszett a könyvben, az ötlet, a stílus, a kivitelezés. Számomra nem csak az eleje volt érdekes, jó volt olvasni, hogy mihez kezdett a dolgokkal, hogy alakítgatta a kis életét az óceánon. De nem vagyunk egyformák.. A szigetes rész pedig külön király volt. Sajnálom, hogy a tigrisszaros részt, mint lényegi elemet emelted ki. Amúgy nem hinném, hogy magyarázkodni kéne, hogy miért tetszik valami, én sem kérem rajtad számon, h ugyan hogy mondhatod, hogy nem tetszett, mikor nekem mennyire tetszett :D De most akkor elmondtam.
süti beállítások módosítása