Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.13.)

Spencer-Hill, Streep

2012. október 13. - Orosdy Dániel

Spencer és Hill (talán) legjobbjai!

Nincs kettő négy nélkül
Ajánljuk a Coimbra de la Coronilla-kuzinokat. (Y Azevedo!)
Első tasli: Film+ - 15:20

Kincs, ami nincs
Ajánljuk a kincs helyett barátságot (?) lelő Puffin-reklámembert és potyautasát.
Második koki: Cool - 17:20

Különben dühbe jövünk
Ajánljuk a vitatott tulajdonosi hátterű kis piros autóért (sárga tetővel!) a maffiát befenyítő sofőröket.
Harmadik saller: Viasat3 - 18:55

Lovagias ügy
Székely István klasszikus vígjátéka Hunyady Sándor műve és Vadnay László forgatókönyve nyomán. Főszereplők: Kabos Gyula, Ráday Imre, Perczel Zita.
Vetítik: Duna - 16:25

Annapolis - Ahol a hősök születnek
A Halálos iramban-filmek egyik rendezőjének drámája James Franco főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 16:25

Wayne világa 2.
A szórakoztató Wayne világa folytatása, meglepő módon.
Vetítik: Viasat3 - 17:05

kincses sziget1995.jpg

A Kincses sziget kalózai
Az 1995-ben bemutatott A kincses sziget kalózai (Cutthroat Island) nem kevesebbet vállalt, mint a tetszhalálba süllyedt zsáner dicsőséges feltámasztását, majd merész törekvését meghazudtolva a hollywoodi filmipar egyetemes történetének legpusztítóbb katasztrófájaként szégyenülhetett meg. A 100 milliós költségvetésű film az Egyesült Államokban csenevésznek sem nevezhető 10 millió dollárt hozott, kolosszális bukásában mindenkit magával rántva: a finanszírozó Carolco Pictures csődeljárás alá került, a holnap szupersztárjai közt számon tartott Geena Davis karrierje kettétört, Renny Harlin pedig a harmadvonalbeli rendezők közé száműzetett. Holott A kincses sziget kalózai kalandfilmként korántsem volt érdemtelen próbálkozás. A főszerepre kiválasztott Geena Davis vonzó és atletikus amazon (korábban az amerikai olimpiai íjászcsapat tagja volt), a harci- és az akciójelenetekben is kiválóan elboldogult, a díszlet- és kosztümtervezők az átlagosnál jóval több képzelőerőt mozgósítottak, Renny Harlin rendezői munkája pedig feszes és látványos mozit eredményezett. A világraszóló skandalum oka inkább az lehetett, hogy az izgága produkciót vasra verte a konvencionális narratíva tisztelete: a filmkészítők nem akartak vagy nem mertek elszakadni a klasszikus dramaturgiától, az alapos ráncfelvarrás pedig kevésnek bizonyult az egyre keményebb akciófilmek mellett elkötelezett nézők megnyerésére. (Géczi Zoltán)
Vetítik: Film Mánia - 18:55

Streep nélkül egy tapodtat se!

Pogánytánc
Pat O'Connor Arany Oroszlánra jelölt romantikus drámája Meryl Streep, Michael Gambon, Catherine McCormack és Kathy Burke főszereplésével.
1. tapodt: ATV - 19:20

Sötét anyag
Az elismert operarendező, Chen Shi-zheng Sundance-díjas filmes bemutatkozása. Szereplők: Liu Ye, Aidan Quinn és Meryl Streep.
2. tapodt: Story4 - 20:10

Első a szerelem
Romantikus vígjáték Uma Thurmannel és Meryl Streeppel.
3. tapodt: m1 - 20:15

Minden héten háború
Oliver Stone jól leleplezi az amerikai foci kegyetlen világát. Fő tettestársa: Al Pacino.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Felkavar a szél
Ken Loach díjnyertes filmje.
Vetítik: ATV - 21:00

Szamurájok és banditák
Hideo Gosha népszerű kalandfilmje.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Fantomok
Dean R. Koontz regényének feldolgozása Rose McGowan, Joanna Going, Liev Schrieber, Ben Affleck és Peter O'Toole. (Átmenet A dolog és A massza között, ha igaz.)
Vetítik: Story4 - 22:05

A nagy fehérség
A Fargóra hajazó, szerethető fekete komédia Robin Williams, Holly Hunter, Giovanni Ribisi, Tim Blake Nelson, Woody Harrelson és Alison Lohman főszereplésével.
Vetítik: m1 - 22:30

Fido - Hasznos a zombi a háznál
Elismert kanadai horrorkomédia többek között Billy Connolly, Carrie-Anne Moss, Dylan Baker és Tim Blake Nelson főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr384845638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása