Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (09.05.)

Könnyed nyári feszült

2012. szeptember 05. - Orosdy Dániel

osszeesküvéselm.jpgA szabadság útján (2. rész)
Walter Hill Golden Globe-ra és Emmy-re jelölt western mini-sorozata Robert Duvall, Thomas Haden Church és Greta Scacchi főszereplésével. A rendezőt és a színészeket tucatnyi elismerésre jelölték ezért a munkájukért.
Vetítik: TV2 - 12:35

Nyakunkon az élet
Ben Stiller jól fogadott rendezői bemutatkozása. Főszereplők: Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo, Steve Zahn, Swoosie Kurtz és a rendező.
Vetítik: Duna - 21:15

Összeesküvés-elmélet
Richard Donner filmje korrekt thriller, bár a nagy paranoiamozik (Magánbeszélgetés, A Parallax-terv, Maraton életre-halálra stb.) színvonalát távolról sem hozza. Ezúttal Mel Gibson és Julia Roberts privát szféráját és életét veszélyeztetik a nagy-titkos gonoszok. Könnyed nyári feszült.
Vetítik: Viasat3 - 21:20

Játék és szenvedély
Gillian Armstrong romantikus drámája Ralph Fiennes, Cate Blanchett és Geoffrey Rush főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 23:20

Mystic Pizza
Romantikus vígjáték a Beépített szépség rendezőjétől, Julia Roberts főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 01:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr134755969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manuva 2012.09.05. 11:28:03

Szerintem már a Maraton életre-halálra sem hozza a nagy paranoiamozik (Magánbeszélgetés, A Parallax-terv, A keselyű három napja, vagy (más természetű paranoia de mégis) Rosemary bébije)színvonalát.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.09.05. 13:14:31

@manuva: Ha mindenképpen sorrendet kéne felállítani közöttük, nálam a Magánbeszélgetés kerülne az első helyre, utána jönne a Maraton élet-halálra, aztán a Keselyű három napja és végül A Parallax-terv (Pakula más filmjei jobb helyezést kapnának, de ez a műve _annyira_ nem nyűgözött le).
Mi a baj a Maratonnal? A Keselyű nagyon fasza, meg minden, de kevés extrát látok benne azon túl, hogy nagyon hatásos thriller. (A Parallaxből leginkább Willis képei maradtak meg, a sztoriból szinte semmi.)

manuva 2012.09.05. 22:07:36

Semmi különös baj nincs a Maratonnal, csak engem valamiért az nem nyűgözött le annyira, korrekt, de semmi különös, ellenben a Parallax sokkal inkább, van egy kísérleti film jellege szerintem, ami nagyon bejött, én remekműnek tartom. A Keselyű is közel remekmű szerintem, egyszerűen jobban izgultam meg érdekesebb volt, mint a Maraton. Mert szerinted abban mi az extra?

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.09.06. 07:51:12

@manuva: Eleve a nyitójelenet, amiben a dühös öreg zsidó a kocsijával üldözi a vén nácit, és közben anyázza -- priceless! Aztán ott van Scheider figurája, meg ahogy megtámadják, Hoffman és a kád, Olivier figurája (!), a kínzás ("Biztonságos...?"), Hoffman menekülése, Olivier lebukása, ahogy Hoffman bedobja a pisztolyt a folyóba...

Régen láttam, de nagyon sok ilyen részlet beugrik. A Parallaxnek tényleg van valami kísérletezős jellege, ez tetszett is benne, de a cselekmény valahogy nem klappolt nekem. A Keselyű nagyon jó, de kb. feleannyi erős részlete maradt meg bennem, mint ahány a Maratonból. Dehát ez van: ízlések és pofonok. :)
süti beállítások módosítása