Filmvilág blog

Csomagtartó a Toldiban

Rövidfilmpremier

2012. augusztus 22. - filmvilág

Szeptember elsején, a Toldi moziban újabb rendezvényt tart a magyarhangya forgalmazói csoport. Ezúttal egy új magyar rövidfilmet mutatnak be, amely 2 és fél éves munkát követően készült el. A Csomagtartó sajátos műfaji kísérlet, a családi film, a thriller, a horror és a dráma zsánereibe tesz kirándulást. A filmben apa és fia moziba indulnak, de egy nő háza előtt kötnek ki, s az események váratlan fordulatot vesznek.

csomagtarto01.jpg

Gönye László forgatókönyvíró története még 2010. tavaszán fogta meg a film rendezőjét, Baranyi Gábor Benőt, olyannyira, hogy két hónappal később, a költségvetés megteremtése érdekében, kiköltözött Angliába paradicsomot szedni, raktári munkát végezni és takarítani. A költségvetés megteremtése után hazaérkezett felkutatni a megfelelő helyszíneket, felkeresni a szerepekre legalkalmasabb színészeket, akik a forgatókönyv elolvasása után azonnal fölajánlották segítségüket, szigorúan önzetlen alapon. A film főszereplője Csukás Márton (Zimmer Feri 2) gyerekszínész, az ő szüleit két kiváló színész, az azóta elhunyt Huszár Zsolt (Szabadság, szerelem), valamint Tóth Ildikó alakítja. A film operatőre Szőke Dániel (Kispálfilm).

csomagtarto02.jpg

A rendezvényen a Csomagtartó mellett olyan kísérőfilmek lesznek láthatóak, mint Szirmai Mártontól a Legenda, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint 180/100 című filmje, Ipacs Gergelytől az Ádám pincéje, valamint Vékes Csaba Kávéfőzője. A vetítések után Muhi András producerrel beszélgetnek a filmek rendezői (Ipacs Gergely, Vékes Csaba és Baranyi Gábor Benő) a kisjátékfilmesek jelenlegi helyzetéről,sajt lehetőségeiről. Az eseményt Tom Select és Girls and mathematics koncert zárja. A jegyár jelképes 300 forint.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr624725875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása