Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (08.14.)

Legenda, Madonna, Kasszandra

2012. augusztus 14. - Orosdy Dániel

A Pogány Madonna
A magyar vígjátékok megunhatatlan klasszikusa, nyáron szinte kötelező.
Vetítik: m1 - 20:15

Legenda vagyok
Richard Matheson azonos című, klasszikus sci-fi-regényének sokadik feldolgozása Will Smith-szel.
Vetítik: Film+ - 21:00

Hiába futsz
Az országút fantomja rendezőjének akciófilmje Joe Eszterhas forgatókönyvéből Jean-Claude Van Damme, Joss Ackland, Rosanna Arquette, Kieran Culkin és Ted Levine főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:05

kasszandra álma.jpg
Kasszandra álma
"Woody Allen ezúttal harsány paródia helyett (A Jade Skorpió átka) precíz hagyománytisztelettel és hűvös mértéktartással vezényli le a tőle egyébként roppant idegen noir formagyakorlatát, finom ellipszisekre cserélve a manapság kötelező hatáselemeket (lásd a központi gyilkosság jelenetét), szerencsésen tartózkodva a stiláris kliséktől és tolakodó zsánerreferenciáktól (lásd az Árnyékok és köd szomorú esetét): a látványstiklikhez és olajozott szüzsékhez szokott közönség előtt szinte csak az utolsó pillanatokban ragyog fel a műfaj, ám akkor teljes fényében. Miként Kasszandra álma esetében, minden fordulatot pontosan és jó előre tudunk – a kimódolt végkifejlet mégis tartogat egy kis szombat esti katarzist légkondicionált amfiteátrumaink fotelüléseiben." (Varró Attila)
Vetítik: Duna - 21:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr634711211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása