Filmvilág blog

Nyerj szatírát!

Orosdy Dániel: Halott ügyek

2012. július 10. - filmvilág

Halott ugyek.jpgBlogunk állandó szerzője, Orosdy Dániel nemrég szatirikus regénnyel jelentkezett, melynek címe Halott ügyek, remek illusztrációi a Napirajzért is felelős Merényi "Grafitember" Dániel tehetségét dicsérik. Az alábbi kérdésre helyesen válaszoló három szerencsés a könyv 1-1 példányával lehet gazdagabb.

Blogunk melyik rovatának felelőse a szerző?

Pótkérdések:

  • Ha a Halott ügyek Orosdy első regénye, hányadik lesz a következő?
  • Hány éves a kapitány? Milyen színű a kék szín? Hol lakik a magyarok istene?


A helyes megfejtéseket a blog.filmvilag@gmail.com címre várjuk. Beküldési határidő: július 15. A nyereményeket a Filmvilág szerkesztőségében (Budapest, Radnóti Miklós utca 27.) lehet átvenni.

A könyv Facebook oldala itt található, szinopszis a tovább után.

Sárványhahota. Kisváros a semmi közepén, tele zűrös alakokkal. Ahol nem úgy mennek a dolgok, ahogy menniük kéne, sőt talán még az a legjobb, ha nem is mennek sehogy. A helyi politika állóháborújának fásult hétköznapjaiba csak a közszeretetnek örvendő orvos halála hoz némi izgalmat. Nyilvánvalóan gyilkosság történt, az eset körülményeit mégsem a rendőrségnek, hanem az önkormányzat kezdő, jelentéktelen hivatalnokának kell kivizsgálnia. Ahogy a botcsinálta nyomozó egyre több groteszk esemény szemtanúja lesz, lassan már maga sem tudja eldönteni, hogy ő keveri-e össze látomásait a valósággal, vagy tényleg minden a feje tetejére áll Hahotán. És közben a nyomozásra adott határidő a végéhez közeledik, nemsokára kezdetét veszi a Béke Délutánja...

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr374639570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyszerű Plack 2012.07.18. 15:37:11

és eredmény mikor leszen?

filmvilág 2012.07.18. 23:16:41

A három nyertes:

Fojtik Eszter
Szaszkó Mariann
Renczes Ágoston
süti beállítások módosítása