Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (07.08.)

A tudás anyja

2012. július 08. - Orosdy Dániel

Sok jó film egyszerre, majdnem mind ismétlés

Mi lenne ha?
Idegenbe szakadt hazánkfia, Frank Darabont ezzel a filmmel nullázta le magát egy időre Hollywoodban. Nosztalgikus, Frank Capra bűvöletében fogant történet az akkoriban komoly szerepekkel próbálkozó Jim Carrey főszereplésével.
vetítik: RTL Klub - 13:40

A bájkeverő
Harold Ramis vígjátéka Brendan Fraser és Elizabeth Hurley főszereplésével.
vetítik: RTL Klub - 16:40

A boldogító nem
Kedves komédia Kevin Kline-nal és Tom Selleck-kel Frank Oz rendezőtől.
vetítik: Viasat3 - 17:20

Álomcsapat
Érzelmes amerikai vígjáték, ebben a kategóriában a legjobbak egyike. Mintha a Száll a kakukk fészkére szanatóriumon kívül játszódó jeleneteit bontották volna ki egészestés New York-filmmé. A remeklő színészek: Michael Keaton, Christopher Lloyd, Peter Boyle, Stephen Furst. A remeklő rendező: a nemrég elhunyt Howard Zieff (Benjamin közlegény, Várlak nálad vacsorára, My Girl-filmek).
vetítik: Story4 - 18:00

A tévedés áldozata
Hitchcock kiváló, egyszerre noirba és dokuba hajló drámája Henry Fonda főszereplésével.
vetítik: Duna - 19:35

tévedés áldozata.JPGLégcsavar
Jodie Foster az eltűnt gyermekéért küzd egy repülőgépen Robert Schwentke thrillerében.
vetítik: RTL Klub - 20:00

A diadal
Randa Haines (Egy kisebb Isten gyermekei) megtörtént eseten alapuló tévéfilmje a főszerepért komoly díjakra jelölt Matthew Perry-vel.
vetítik: Story4 - 20:10

Pókember
Sam Raimi nagysikerű képregényfilmje Tobey Maguire-rel a főszerepben.
vetítik: TV2 - 20:05

A Riviéra vadorzói
Remek szélhámosfilm/vígjáték Michael Caine és Steve Martin tökéletes komikusi alakításával, egyben a "jobb a remake, mint az eredeti" ritka esete. (Frank Oz rendező a szerethető, de nem különösebben jelentős vagy értékes Dajkamesék hölgyeknek című Marlon Brando/David Niven-filmet dolgozta át a saját elképzelései szerint.)
vetítik: m1 - 20:15

Az ötödik támadás
Minden idők egyik legdrágább jugoszláv filmje, hamisítatlan partizánmozi olyan közreműködőkkel, mint Richard Burton (Josip Broz Tito szerepében!), Irene Papas, Günter Meisner színészek, Mikis Theodorakis zeneszerző, Roberto Perpignani vágó, valamint Szergej Bondarcsuk, Ugo Pirro, Wolf Mankowitz és Orson Welles írók.
vetítik: Hálózat - 21:00

Szövetség az ördöggel
Elismert kanadai háborús dráma Roger Spottiswoode rendezőtől Ruandáról. A színészgárda ismertebb tagjai: Deborah Kara Unger (Karambol), Jean-Hugues Anglade (Betty Blue), Roy Dupuis (Barbárok a kapuk előtt).
vetítik: Duna - 21:35

Golfőrültek
Az egyik legsikeresebb sportvígjáték, remek komikusok (Chevy Chase, Bill Murray, Rodney Dangerfield etc.) emlékezetes alakításával.
vetítik: Viasat3 - 21:45

Kisiklottak
Mikael Hafström thrillere Clive Owen, Jennifer Aniston és Vincent Cassel főszereplésével.
vetítik: RTL Klub - 22:00

Hatalmas szív
Michael Winterbottom filmje az alakításáért Golden Globe-ra jelölt Angelina Jolie-val.
vetítik: TV2 - 22:30

Pillangó
Az egykori párizsi nehézfiú, Henri Charriére világszerte nagysikerű önéletrajzi regényét, négy évvel megjelenését követően, máris tekintélyes költségvetésből álmodhatta vászonra A majmok bolygója (1968) és A tábornok (1970) – immár Oscar-díjas – direktora. Noha Charriére legendájának és hihetetlen szökési történeteinek valódiságát az idők során többen is megkérdőjelezték már – s Dulton Trumbo (Római vakáció, 1953) forgatókönyve is számos ponton eltér az eredeti műtől –, a Pillangó mind könyv alakjában, mind pedig filmként a barátság-, valamint az akaraterő és az emberből kigyomlálhatatlan örök szabadságvágy fontos szimbólumává vált. Nem véletlenül, hisz a Francia Guyanán található Ördögsziget a szökési esélyeket illetően leginkább talán csak az Alcatraz-hoz hasonlítható... Schaffner filmje (melynek forgatásán maga Charriére is megfordult néhányszor) ugyanakkor nem csak különleges története, de a két barátot alakító Steve McQueen (Pillangó) és Dustin Hoffman (Louis Dega) nagyszerű alakításai, továbbá Jerry Goldsmith Oscar-jelölt muzsikája okán is igen figyelemreméltó darab. (KCS)
vetítik: m1 - 23:05

Melquiades Estrada három temetése
Tommy Lee Jones elismert, emlékezetes neo-westernje Guillermo Arriaga forgatókönyve nyomán, a rendező és Barry Pepper főszereplésével.
vetítik: Cool - 23:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr194611766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása