Filmvilág blog

Díjnyertes egypercesek

életREklám - 2012

2012. május 22. - filmvilág

eletREklam2012.jpgAz életREklám egyperces filmverseny idei döntőjében, Pozsonyban az első 6 helyezett filmből 5 magyar alkotók műve. A szlovák AZYL fesztivál felkérésére idén negyedik alkalommal bonyolította le a magyar szervezést a BuSho fesztivált is szervező Gombolyag Alapítvány. Az idei téma a „Szórakoztató a halál!?” avagy szabad fordításban a „Krízistészta” volt, melyekkel a válságra kellett reflektálni se több, se kevesebb, mint egy percben. A győztes a szlovák Peter Kotrha: 33 amused című alkotása lett, mely John Wayne Gacy, a „gyilkos bohóc”, amerikai sorozatgyilkos történetére emlékeztet, akit 33 fiú és férfi megerőszakolása és megölése miatt ítéltek el, majd végeztek ki. A dobogó második fokán Mecseki Csaba: Shopping című egypercese szerepel, mely egy keserédes történet a női lélek és a válság furcsa viszonyáról. A bronzérmet, mely a másodikhoz hasonlóan 500,- euro pénzdíjazásban részesült, Visky Ábel: Batman is back című filmje szerezte meg, melyben a csődbe ment szuperhős változatlanul teszi a dolgát. „Pontszerző” helyen végzett még a Mester Ákos – Ruck Róbert alkotópáros Crisis című filmje, Bekker Péter: When Crisis Hits You című trilógiájának egy darabja valamint Sólyom Áron Koppány: We Ain’t No Jolly Guys című alkotása.

A filmek a fenti linkekre kattintva megtekinthetőek, illetve az összes döntős produkció elérhető a fesztivál weboldalán: http://festival.azyl.sk/sutaze/reklama.html

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr654530812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása