Filmvilág blog

Folytatódik a Filmvilág Filmklub az Odeonban!

Apaföld

2012. április 17. - filmvilág

apafold.jpgIsten nagy, mi kicsik vagyunk – vallás a filmművészet szorításában.
A Filmvilág filmklub tavaszi programja a hit-remény-szeretet hármasában fogant, a vetítéseket követően filmalkotókkal és Filmvilágos szerzőkkel beszélgetünk.

Április 17.: Nagy Viktor Oszkár: Apaföld

Az Apaföldben nyoma sincs az elsőfilmes rendezők mindent megmutatni akarásának; Nagy Viktor Oszkár mesteremberi attitűdje szikár parabolává csupaszítja az „így jöttem”-történetként is értelmezhető apa-fiú drámát. A filmbéli apa frissen szabadul a börtönből, otthonhagyott fia rideg elutasítása nem könnyíti meg a hazaérkezését, ahogy volt bűntársai sem, akiknek szúrja a szemét, hogy a férfi a távolléte alatt elhatározza, új életet kezd. (Részlet Gorácz Anikó Filmvilágban megjelent kritikájából.)


A vetítés helyszíne és ideje: április 17., 20:00 - Odeon-Lloyd Mozi. A vetítés után Nagy Viktor Oszkár rendezővel beszélgetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr384455863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása