Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (04.10.)

Bergman, Burton, Bourne

2012. április 10. - Orosdy Dániel

Vásott szülők
Ron Howard vígjátéka. Szereplők: Steve Martin (Golden Globe-ra jelölt alakítás), Keanu Reeves, Tom Hulce, Rick Moranis, Dianne Wiest (Golden Globe-ra és Oscarra jelölt alakítás), Dennis Dugan, Mary Steenburgen, Jason Robards, Martha Plimpton.
Vetítik: TV2 - 12:05

Szent Lőrinc éjszakája

A Taviani testvérek díjnyertes műve.
Vetítik: Hálózat - 21:00

Támadás Rommel ellen

Henry Hathaway háborús filmje Richard Burtonnel a főszerepben.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

A nap vége

Ingmar Bergman klasszikusa, melyet többek között a Guardian is minden idők egyik legjobb filmjének tart.
Vetítik: Duna - 21:05

nap vége.jpg

A Bourne-csapda
A Paul Greengrass (Véres vasárnapA repülés elmélete) rendezte folytatás Doug Liman A Bourne-rejtélyéhez. Továbbra is Robert Ludlum regénye nyomán, Matt Damon főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:20

Szökés Sobiborból
Megtörtént eseten alapuló, Golden Globe-díjas brit tévéfilm az alakításáért ugyancsak Golden Globe-bal elismert Rutger Hauer főszereplésével. (Bizony, Hauernek ilyenje is van.) További szereplők: Alan Arkin, Joanna Pacula. Írta: Reginald Rose (Tizenkét dühös ember).
Vetítik: Filmmúzeum - 23:00

Tiszta lap

Szirtes János és feLugossy László zen-buddhista televízióadása.
Vetítik: TV2 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr334374536

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.10. 09:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2012.04.10. 15:07:53

Azért Hauer szakmailag nagyon rendben van, kár hogy egy jó ideje már mindent elvállal. Az én kedvencem az Országút Fantomja, persze ennél sokkal fajsúlyosabb szerepei is voltak.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.10. 15:56:35

@dutch: Éppen az lehet a baj, hogy bármit elvállal, ezért kvázi nem kell tudomást venni az igényesebb filmekben nyújtott átéltebb alakításairól sem. Vannak így még páran, főleg az akciósztárok között.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2012.04.10. 22:05:33

Hauer jó szinész, csak szar az ügynöke. Amúgy meg enyje-benyje, hogy elfeledkezünk a jó kis Seagal maratonról (60, szülinapja volt most megy a Nico meg majd a Halálra jelölve, de holnap holnap után is zajlik majd a "megemlékezés" a Film+on)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.11. 09:20:27

@The Man Who Laughs: Szar az ügynök vagy sem, a döntést Hauer hozza, és szerintem senki sem szorít pisztolyt a fejéhez, hogy folyamatosan dolgozzon. :)

Ezúton is a lehető legjobbakat kívánom Mr. Seagalnak, de az említett filmeket akkor is adja a Film+, ha nincs rá semmilyen apropó, benne vannak a "heavy rotation"-ben. Úgyhogy kiteszem magam Nico haragjának, és mutatok megbánást, amiért nem ajánlgatom nyakra-főre, még a szülinapján sem.. :)
süti beállítások módosítása