Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (03.06.)

2012. március 06. - Orosdy Dániel

Baseball álmok
Három Oscarra és sok egyéb díjra jelölt, meglehetősen népszerű fantasy-dráma Kevin Costner, Amy Madigan, James Earl Jones, Ray Liotta és Burt Lancaster főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 12:25

Ütközéspont

Sztárom a párom rendezőjének filmje A játékos írójának szkriptjéből Ben Affleckkel és Samuel L. Jacksonnal.
Vetítik: TV2 - 21:00

Alien 4.: Feltámad a halál

Az Alien-sorozat jelen állás szerint utolsó darabja. Egy-két jó jelenet, valamint a teljesség kedvéért ajánljuk. (Az Alien vs. Predator-filmek még ennyit se érdemelnek.)
Vetítik: Film+ - 21:00

Az utolsó kalandor (1. rész)

Kétrészes tévéfilm Georges Simenon műve nyomán, Jean-Paul Belmondo és Samy Naceri főszereplésével. Érdekesség: Belmondo már játszott korábban főszerepet Simenon ugyanezen művének adaptációjában (ez A legidősebb Ferchaux című figyelemreméltó Jean-Pierre Melville-film), de akkor az ifjú titánt alakította, míg most magát "a legidősebb Ferchaux-t". Másnap, azonos időben érkezik a második rész.
Vetítik: Duna - 21:30

Van az a pénz, ami megbolondít

Callie Khouri rablós vígjátéka. Szereplők: Diane Keaton, Katie Holmes, Queen Latifah, Ted Danson.
Vetítik: m1 - 21:40

1van az apénz.jpg

A hét mesterlövész
"A gyanús hátterű figurák hadbavonulását elmesélő alműfaj sokat idézett alapfilmje maga is feldolgozás. Kuroszava eleve westernekből táplálkozó történetét Sturges visszaszállította a Vadnyugatra, pontosabban Mexikóba, filmje egyébként szinte jelenetről jelenetre követi az eredetit. A hét mesterlövész ennek ellenére a mai napig frissnek hat, ami elsősorban Sturges ihletett rendezésének, Elmer Bernstein emlékezetes zenéjének és jópár kiváló színészi alakításnak köszönhető. A hetek közül csak Yul Brynner mondhatta magát a forgatás idején teljes értékű sztárnak, viszont egyedül Brad Dexter nem futott komolyabb köröket a nagy sikert követően sem (ha helyette a gonoszt alakító Eli Wallach-t tekintjük a film hetedik igazi sztárjának, nem sérül a számmisztikába vetett hitünk). A hét mesterlövésznek számtalan folytatása készült, és modellül szolgált a hasonló jellegű westernek, háborús filmek tömegének, köztük Sturges A nagy szökésének és Aldrich A piszkos tizenkettőjének."
Vetítik: Filmmúzeum - 23:00

Táncalak
Grunwalsky Ferenc filmje. 
Vetítik: TV2 - 01:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1004291869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása