Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (02.12.)

Gilliam és Hollywood

2012. február 12. - Orosdy Dániel

Azok a csodálatos férfiak...
Ken Annakin (A halál 50 órája, A leghosszabb nap) klasszikus vígjátéka, igazi nemzetközi sztárparádéval (Stuart Whitman, Sarah Miles, James Fox, Alberto Sordi, Gert Fröbe, Jean-Pierre Cassel, Red Skelton, Terry-Thomas, Benny Hill stb.).
Vetítik: Film+ - 10:10

Fapados szerelem

Máriássy Félix filmje.
Vetítik: m1 - 13:05

Vagány nők klubja

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Callie Khouri (Thelma és Louise) vígjátéka Sandra Bullock, Ashley Judd, Ellen Burstyn és James Garner főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 16:10

Valamit visz a víz

Oláh Gusztáv és Zilahy Lajos klasszikus filmdrámája Jávor Pállal és Karády Katalinnal.
Vetítik: Duna - 16:20

Kelly hősei

"A rendezőként még jelentékeny kezdeti sikerei ellenére is csak mérsékelten aktív Hutton (pályája során összesen kilenc nagyjátékfilmet forgatott) mindössze két évvel a Kémek a sasfészekben után készítette el ezt a háborúellenes cinizmusból és szatirikus humorból építkező szajrémozit. Filmjében a II. világháború, s azon belül az európai hadszíntér kizárólag a történet díszletéül szolgál. A feletteseik által elhanyagolt, minden nélkül hátrahagyott katonák a háborús hagyományoknak megfelelően itt is hűen követik elöljáróikat: a harc ezen szakaszában már csak és kizárólag saját boldogulásuk foglalkoztatja őket. A küldetés ezúttal a napnál is világosabb: Bazi Joe és Csodabogár Franciaországban állomásozó csapatai Kelly vezetésével az ellenséges vonalak mögött található Clermontba indulnak, hogy a helyi bankban elrejtett aranykészlettel feletteseik távollétében ők is megalapozhassák végre hadsereg utáni életüket. A sikerhez a hangvétel mellett ezúttal is nagyban hozzájárult a nagyszerű szereposztás: A címszereplőt alakító Clint Eastwood és a Vaskalap hálás szerepében brillírozó Don Rickles mellett itt is Telly Savalas és Donald Sutherland jelenléte fokozza leginkább a hangulatot. Ennyi pozitív kisugárzással pedig mindenki csak jól járhat."  (KCS)
Vetítik: Film+ - 21:00

kelly hősei.jpg
A kód neve: Merkúr

Harold Becker thrillere Bruce Willis-szel.
Vetítik: m1 - 21:30

Grimm

Gilliam és Hollywood #1 - Terry Gilliam felemás, de lenyűgöző képi világú fantasy-je Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci és Jonathan Pryce főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 22:55

12 majom

Gilliam és Hollywood #2 - Terry Gilliam remek időutazós sci-fije Chris Marker La Jetée című rövidfilmje nyomán, Bruce Willis, Madeleine Stowe és Brad Pitt főszereplésével. A forgatókönyv társszerzője David Webb Peoples (Szárnyas fejvadász, Nincs bocsánat).
Vetítik: m1 - 23:20

A gonosz csábítása

Arany Medvére és Arany Málnára egyaránt jelölt kosztümös thriller. Talán a "túl bíztató" alkotói gárda miatt fintorognak sokan címe hallatán: Stephen Frears rendező, Christopher Hampton forgatókönyvíró, Philippe Rousselot operatőr, George Fenton zeneszerző, valamint John Malkovich és Glenn Close szerepel újra azonos film stáblistáján a nagysikerű Veszedelmes viszonyok után, kiegészülve a Pretty Womannel magával.
Vetítik: TV2 - 00:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr624018916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2012.02.12. 20:33:50

Erős este, de megint Kelly Hősei lesz. Nem tudom megunni :)
süti beállítások módosítása