Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (02.07.)

Butch, Boon, Klute

2012. február 07. - Orosdy Dániel

A nagy csapat 2.
Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, David S. Ward (A nagy balhé) legismertebb rendezésének folytatása. Sablonokra épülő, humoros sportfilm Tom Berenger, Charlie Sheen és Omar Epps főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 09:55

Illegális kivándorló

Az itthon főleg Robert Rodriguez filmjeiből ismert Cheech Marin (DesperadoAlkonyattól pirkadatig) első rendezése, amelynek sikere sokat tett a Cheech & Chong komikusduó felbomlásáért.
Vetítik: TV2 - 11:35

Butch Cassidy és a Sundance kölyök

George Roy Hill klasszikus, óriási sikert aratott és elismerések tömegét begyűjtő westernfilmje William Goldman Oscar-díjas forgatókönyve alapján. Butch-ot Paul Newman, Sundance-t Robert Redford alakítja, gyengéd érzelmeik tárgya Katharine Ross.
Vetítik: Filmmúzeum - 19:00

Isten hozta az Isten háta mögött
 (alias Isten hozott az Isten háta mögött)
Dany Boon (Micmacs) elismert vígjátéka az író-rendező főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:15

istenhozottazisten.jpg
Ragadozó 2.

Asszem az ilyen filmeket hívják guilty pleasure-nek. Nem muzsikál egy színvonalon a McTiernan-Schwarzenegger-féle első résszel, de egy lassú estére kiválóan megteszi, plusz a színészgárda is tele van a B-kategória szimpatikus-tehetséges arcaival: Danny Glover, Gary Busey, Adam Baldwin, Maria Conchita Alonso, Ruben Blades, Bill Paxton, Robert Davi.
Vetítik: Film+ - 21:00

Garázs

Az Adam és Paul alkotóinak Cannes-ban is díjazott filmje.
Vetítik: Duna - 21:30

Klute

Alan J. Pakula klasszikus thrillere, a rendező "paranoia trilógiájának" első darabja. Jane Fonda Oscart kapott a főszerepért, bár a címszereplőt Donald Sutherland alakítja (mellesleg remekül). Az operatőr: Gordon Willis (ManhattanA keresztapa).
Vetítik: Filmmúzeum - 23:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr894073850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivymike 2012.02.07. 23:52:15

a predator 2 szerepelt az ajánlóban, a szakasz meg nem? hogy-hogy?

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.02.08. 00:10:35

@Ivymike: A szakaszt már sokszor ajánlottam, jó ideje bérelt helye van a Filmmúzeum műsorán. A ragadozó 2. friss a Film+-on, ezért most előnyt élvezett, de legközelebb már csak akkor válogatom be az ajánlóba, ha nagyon "üresen marad" az a napszak. Itt tájékozódhatsz a tévéajánló összeállításának szempontjairól (elvileg a rég megszűnt heti ajánlóról szól a szöveg, de a lényeg maradt ugyanaz):

filmvilag.blog.hu/2010/06/23/hasznalati_utasitas_16

Ivymike 2012.02.08. 08:46:02

így már világos, kösz!

dutch 2012.02.08. 12:02:09

A Ragadozó 2 leírása nagyon el lett találva. Nagy kedvencem az elsõ rész, de ez sem okozott csalódást. Kisebb volt a büdzsé, ennyi. Állítólag Arnoldot akarták Busey karakterében cameo-ra, de nem tetszett neki a nagyvárosi téma.
süti beállítások módosítása