Filmvilág blog

Premierek a héten

Ördögborotva, vasvadász

2012. február 02. - filmvilág

vaslady.jpgA SZINGLI FEJVADÁSZEgy fejvadász (pontosabban óvadékbehajtó ügynök), aki szingli, és aki egy gyilkossággal vádolt ex-zsaru után nyomoz. Akcióvígjáték B-kategóriás sztárokkal (Katherine Heigl, John Leguizamo).

BOROTVAÉLENEgy 25 év börtönre ítélt volt New York-i rendőrtiszt (Sam Worthington) arra készül, hogy leugorjon a 20. emeletről; a kiérkező tárgyaló (Elizabeth Banks) megpróbálja meggyőzni arról, hogy inkább mégse. A műfaj thriller, a háttérben így nyilván lapul jó pár csavar.

ÖRDÖGSZIGETEgy börtönlázadás valós alapokon nyugvó története a 20. század elejéről, Norvégiából, Stellan Skarsgard főszereplésével.

A VASLADYA nagysikerű Mamma mia! rendezője, Phyllida Lloyd Anglia történelmének egyetlen női miniszterelnökéről forgatott mozgóképes portrét, az Amerikából importált, Oscar-díjra pályázó Meryl Streep főszereplésével. Férjét a kiváló Jim Broadbent alakítja.

A Filmvilág kritikusa szerint: A zenehasználat, a fényképezés és egyes dialógok arról árulkodnak, hogy az alkotók nem csak bemutatják, de azonosulnak is Thatcher önképével, amihez Meryl Streep is nagyban hozzájárul. Tökéletesen imitálja a Vaslady modorosságait, jellegzetes gesztusait, alakítása pontos – de talán túlságosan is az. (Baski Sándor kritikája a februári Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr84048509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása