Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (01.29.)

Robot, kém, borbély

2012. január 29. - Orosdy Dániel

Kidobós: Sok flúg disznót győz
Elismert vígjáték Vince Vaughn, Ben Stiller, Rip Torn, Justin Long és Stephen Root főszereplésével.
Vetítik: Cool - 17:20

Mokaszin

Mark Joffe (Cosí - Bolondos dallamok) Karlovy Varyban fődíjra jelölt vígjátéka Anthony Hopkins-szal és Russell Crowe-val.
Vetítik: Story4 - 18:30

Én, a robot

Alex Proyas akciófilmje Will Smith-szel. Állítólag van valami köze Isaac Asimov kiváló novelláskötetéhez, de nekem azért akadnak kételyeim.
Vetítik: Cool - 19:05

Kémek a Sasfészekben

"Brian G. Hutton II. világháborús akciómozija meghatározó pont, klasszikus a kémfilm történetében. Hála Alistear MacLean remekbeszabott forgatókönyvének, ebben az alkotásban nemcsak az ellenség, de egyetlen ember kivételével, egészen a végszóig a szövetséges oldalon álló kémek sem ismerik küldetésük pontos célját. Smith hadnagynak és hat kémtársának a bajorországi német csapatok főhadiszállására, a szigorúan őrzött Schloss Adlerbe, azaz a hírhedt Sas-kastélyba kell álcázva bejutniuk, hogy kimenekítsék George Carnaby tábornokot, a közelgő D-day egyik kulcsemberét. A misszió sikeres teljesítését a náci egyenruhába bújt szövetséges katonák, a bombabiztos terv, és két, magukat bajor frauleinnak kiadó dekoratív hölgyemény biztosítja. Bár a film A nagy szökés, a Piszkos tizenkettő és a Kelly hősei színészgárdájához képest csak két húzónévvel büszkélkedhet, ők mégis hozzák a tőlük elvárt teljesítményt: Richard Burton a titkos küldetés vezetőjeként precíz stratégának bizonyul, míg Clint Eastwood demonstrálja, hogy nemcsak ponchóban, de katonaruhában is sikerrel bünteti a rosszfiúkat." (SZD)
Vetítik: Film+ - 21:00

88 perc
Nagyjából real time-ban forgatott thriller Al Pacinóval. Gyenge, de nézhető.
Vetítik: m1 - 21:30

A szibériai borbély

Nyikita Mihalkov romantikus filmje Oleg Menysikov, Julia Ormond, Richard Harris, Daniel Olbrychski és a rendező főszereplésével. A forgatókönyvön dolgozott Rospo Pallenberg, John Boorman állandó munkatársa is (Excalibur, Smaragderdő).
Vetítik: m1 - 23:20

Mi a franc van?
(alias Mi a f... van?)
Reese Witherspoon egyik korai filmszerepe. A forgatókönyvet az Idétlen időkig szerzője írta.
Vetítik: Viasat3 - 23:40

Blueberry - A fejvadász

Egy kultikus westernképregény kevésbé kultikus feldolgozása a Dobermann rendezőjétől. A rokonszenves színészgárda tagjai: Vincent Cassel, Michael Madsen, Juliette Lewis, Geoffrey Lewis, Temuera Morrison, Ernest Borgnine, Djimon Hounsou, Tchéky Karyo.
Vetítik: TV2 - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr173569597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása