Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (11.30.)

Bérgyilkos kétszer

2011. november 30. - Orosdy Dániel

Ali - Egy amerikai hős
Tévéfilm Muhammad Aliról.
Vetítik: RTL Klub - 14:15

Bérgyilkos a szomszédom

Matthew Perry és Bruce Willis önfeledt mókázása.
Vetítik: Film+ - 21:00

bérgyilkos a szomszédom.JPG

A Macskanő
A korrekt Vidocq-ot jegyző Pitof zavarbaejtően béna amerikai bemutatkozása Halle Berry-vel. Bűnös élvezet minden perce.
Vetítik: Viasat3 - 21:15

Dickens szelleme

Angol film a neves író művészetét meghatározó sugallatokról.
Vetítik: Duna - 21:30

Már megint bérgyilkos a szomszédom

Matthew Perry és Bruce Willis újabb önfeledt mókázása, rögtön a korábbi után.
Vetítik: Film+ - 22:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr593423734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.12.01. 00:52:42

Ez a Macskanő nem is volt olyan übergáz, mint ahogyan mondják. Jónak azért nem mondanám, de egyáltalán nem volt sértő, nem próbált hülyére venni, egyszerűen csak nem sikerült megugrania egy bizonyos mércét. Csak egy kicsit több pénz, meg odafigyelés kellett volna neki.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2011.12.01. 01:41:30

Még nem mertem megnézni, de szeretem a jóféle campet, úgyhogy előbb-utóbb sort kerítek rá.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.01. 07:52:51

@algi: Én úgy emlékszem, nagyon klisés és gyenge volt. Mondjuk_annyira_ tényleg nem gáz, amilyen a híre, de a híre is leginkább Berry akkor friss Oscar-díján múlhatott. (Az Arany Málnások imádnak az Oscar-díjasok balfogásain élcelődni, de elég gyakran mellényúlnak.)

algi 2011.12.01. 09:23:25

@Orosdy Dániel: Igaz, de nem esnek annyira pofára a klisék, mint amennyire vártam. Azt hittem, hogy totál elszúrt klisék lesznek, de ehelyett bár nem olyan remekmű, mint Raimi, de mégiscsak működnek a klisék. Én végig totál úgy éreztem magam, mint egy iparosmunkával elkészített romantikus vígjátékban. Ahogy az elején bemutatják a csajt, az totál elfeledtette velem, hogy ez akciófilm lenne, és tudtam röhögni azon, hogy milyen szerencsétlen, meg milyen alter ruhákban mászkál. (Kicsit sajnáltam is, hogy olyan sokat vedlik át Macskanővé.) Sharon Stone meg imádnivaló volt benne szerintem azzal a ziccerszereppel. Az is tetszett, hogy nem vetették el totálisan a Batman visszatér eredetmítoszát, hanem építettek rá, és újraértelmezték. Szarnak persze szar, de totál szimpatikus film. (Szemben azokkal a multicsilliárdos produkciókkal, amik totál antipatikusak.)

algi 2011.12.01. 09:26:28

@Orosdy Dániel: ps. Egyébként ez a film is rohamtempóban készült, ahogyan az Alien 3, szóval ha többi idejük van, akkor talán jobban ki tudják dolgozni a jó dolgokat benne. Én ennek a filmnek a mélyén látok egy sokkal jobb filmet, ami lehetett volna, ha kicsit több az idejük és a pénzük rá. Mert az irány jó volt, csak nem érkeztek meg az úti célhoz.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.01. 09:36:41

@algi: Ha tényleg rohammunkában dolgoztak, akkor az elég szörnyű, mert az ötlet a második Batman-film óta napirenden volt, még konkrétan Tim Burton volt kiszemelve rendezőnek. Ennyi év development hell alatt nem tudták rendesen kidolgozni a sztorit? Gáz.

algi 2011.12.02. 19:18:00

@Orosdy Dániel: Elég gáz. Én azt nem értem, miért nincs ilyen esetre egy megbízható "gyorsírója" minden stúdiónak, aki ha jót nem is, de pillanatok alatt tud valami élvezhető, működőképes forgatókönyvet írni.

(Mostanában J. Michael Straczynskit használják erre, ő írta át pl. a Ninja Assassint nézhetőre.)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.03. 13:28:04

@algi: Lehet, hogy volt ilyen gyorsírójuk, de utólag már nehéz megállapítani, pontosan melyik lehetett ő a 28 közül. :D

"Initially there was debate about the writing credits, with 28 writers involved in the arbitration, but the Writers Guild of America ultimately awarded screenplay credit to John D. Brancato, Michael Ferris, and John Rogers, and story credit to Theresa Rebeck, Brancato, and Ferris."

en.wikipedia.org/wiki/Catwoman_%28film%29#Production
süti beállítások módosítása