Filmvilág blog

Önuralom a Műcsarnokban

Bizottság-filmklub

2011. november 21. - filmvilág

Folytatódik a Műcsarnok Bizottság-kiállításához kapcsolódó filmvetítés sorozata!

2011. november 22. (kedd) 18 óra

Önuralom (r.: fe. Lugossy László, 1988, 60 perc, színes)

Ez a film nem is film. Még jó, hogy nem mindenütt csöpög a zsírtól és a zen-buddhizmustól, de akkor is mást jelentene, ha nem így volna. Kellett némi önuralom az elkészítéshez és kell némi önuralom a befogadásához.

Utóirat (r.: Szász János, 1988, 36 perc, színes)

Főszereplők: Cseh Tamás, Cserhalmi György, Benke László, Mihók László, Benkő László, Kende János, Galkó Balázs, Szarvas József, Csengey Dénes

 „Azt mondd meg Antoine, mi az, hogy változás?”- énekli Cseh Tamás többek közt a filmben, amely érzékeny-szomorú és olykor szürreális képekben idézi a dalok hangulatát. Füstös kis klubok, átvirrasztott éjszakák, hajnalig tartó beszélgetések egy pohár sör mellett és egy szál gitár: így jellemezhető a legérzékletesebben a szövegíró Bereményi Géza és a zeneszerző-előadó Cseh Tamás dalainak világa a 70-es és a 80-as évekből.

Vendég: Muhi Klára Bizottsag-hirlevel-fej_JO[1].jpg

Bestia bestia látlak” - Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó filmklub (2011. szeptember 6.- december 13.)

A 70-es, 80-as évek közérzetéről ad gazdag és tanulságos körképet ez a filmválogatás, amelyben 1969-től 1993-ig készült kísérleti és dokumentumfilmek, kis- és nagyjátékfilmek, kultfilmek és elfeledett művek szerepelnek, a Diorissimótól azÁlombrigádig, az Extázis 7-től 10-ig című beatfilmtől a Rocktérítőig. Itt-ott megjelenik a Bizottság is, feltűnnek arcok, elő-előbukkannak az underground jól ismert figurái, a két évtized pop- és szubkultúrájának ikonjai, de a filmekben kibontakozó társadalmi körképben a hétköznapok jellegzetes alakjai és problémái is főszerephez jutnak.

A filmklub vetítéseire bérlet váltható (6000 Forint), mellyel a vetítés előtt a Bizottság kiállítás is ingyenesen megtekinthető!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr273402489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása