Filmvilág blog

Lisztről, röviden

Néznivaló

2011. november 03. - filmvilág

liszt.jpg200 éve született Liszt Ferenc - ennek apropóján a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága rövidfilmpályázatot hirdetett 2011. márciusában. A pályázatra negyvenegyen jelentkeztek Magyarországról és a határon túlról: gyerekek és felnőttek, amatőrök és profik, általános iskolák, filmgyártó cégek, televíziós társaságok, sőt még a váci börtönből is érkezett egy munka. A beadott filmek stílusa, műfaja széles skálán mozgott: volt közöttük szubjektív filmetűd, tárgyilagos dokumentumfilm és animációs film is.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2011. október 21-én rendezett ünnepélyes díjátadón a fődíjat - kétmillió forintot - Szabó Máté kapta Magyar rapszódia című animációs filmjéért, Farkas Péter Gábornak A küldemény című filmetűdjéért egymillió forintot ítéltek oda, a harmadik helyezett - ötszázezer forintos díjjal - Tamás Iván lett, ő a La Campanella című animációs filmmel indult. A győztes alkotás a tovább után megtekinthető, a másik két kisfilmért a Daazo honlapjára kell kattintani.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr43349374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása