Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.01.)

Erős elseje

2011. október 01. - Orosdy Dániel

A rózsaszín párduc nyomában
Blake Edwards vígjátéksorozatának utolsó része, amelyben még feltűnik -- a forgatás idején már elhunyt -- Peter Sellers.
Vetítik: Filmmúzeum - 16:50

A mongolok

André De Toth, azaz Tóth Endre (valamint Leopoldo Savona és Riccardo Freda) történelmi kalandfilmje Jack Palance, Anita Ekberg és Gianni Garko főszereplésével.
Vetítik: Duna - 19:05

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma

Terry Gilliam filmje Heath Ledgerrel.
Vetítik: m1 - 20:15

Várj, míg sötét lesz

Korrekt thriller a vakot játszó, de változatlanul negédes és nem túl meggyőző Audrey Hepburnnel. Minden idők legjei közé talán nem kerül be, de Alan Arkin kivételes alakítást nyújt a gonosz bűnöző szerepében (méltón önmagához).
Vetítik: Duna - 21:00

Kedves ellenségem

John Boorman remek Pokol a Csendes-óceánonjának érzelmes sci-fivé alakított átirata Wolfgang Petersen rendezőtől, Dennis Quaid, Louis Gossett Jr. és Brion James főszereplésével.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00


Az utolsó erőd

Börtönfilm Robert Redforddal.
Vetítik: TV2 - 21:35

Hétpróbás gazemberek

A zseniális A francia kapcsolat felemásan sikerült, de szerethető kvázifolytatása az eredeti mozi alkotóitól (a producer ezúttal rendező, a szakmai konzultáns társíró, a mellékszereplő főszereplő etc.). Ha másért nem is, a legendás autós üldözésért mindenképpen érdemes megnézni.
Vetítik: Story4 - 22:10

A tükör képe

A vihar kapujában című Kuroszava-klasszikus alapjául szolgáló novella magyar rövidfilm-feldolgozása.
Vetítik: Duna II. Autonómia - 22:35

Gengszterek

Olivier Marchal akciófilmje.
Vetítik: Duna - 23:00

A halott menyasszony

Kiváló animációs film Tim Burton háza tájáról.
Vetítik: RTL Klub - 00:05

A salemi boszorkányok

Arthur Miller igaz történeten alapuló, világhírű drámájának Nicholas Hytner jegyezte adaptációja Daniel Day-Lewis-szal és Winona Ryderrel.
Vetítik: Film+ - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr433269002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.10.02. 19:41:36

A Hétpróbás gazembereket buktuk valami hétpróbás hóhányó miatt: a Gazemberek c. Pierce Brosnan-filmet adták helyette, kb. a 73. alkalommal. :( Mondjuk furcsa is volt, hogy szombaton, főműsoridőben kerül adásba, de azért nem elképzelhetetlen. Na mindegy.
süti beállítások módosítása