Filmvilág blog

Koreai filmklub: A barátom és a felesége

Program csütörtökre

2011. február 28. - filmvilág

Itt a blogon eddig két alkalommal szemléztük a láthatatlan filmeket, vagyis azokat a produkciókat, amelyek sajnos semmilyen formában nem jutottak el még a magyar közönséghez. Teszár Dávid kollégánk az első összeállításban a koreai Shin Dong-il A barátom és a felesége című drámájára próbálta meg felhívni a figyelmet. Az Örökmozgó mozi koreai filmklubjának keretében most csütörtökön (március 3-án, 18:00-tól) le is vetíti a filmet, eredeti hanggal és magyar felirattal. (A belépő: felnőtt - 600 Ft, diák - 450 Ft, nyugdíjas - 300 Ft.) Bővebben a filmről a tovább után.

"A dél-koreai nemzetiségű Shin Dong-il ellen jószerivel minden összeesküdött: hiába rendezett két kiemelkedő nagyjátékfilmet (Host & Guest, My friend & his wife), alkotásai elhasaltak a mozikasszáknál, érdemi publicitás hiányában pedig a DVD-kiadások sem jutottak el kellő mennyiségű nézőhöz. Méregerős, karakterközpontú munkái márpedig jóval többet érdemelnek ennél, a My friend & his wife példának okáért valamennyi regiszteren mesterien játszik: bensőséges, háromszereplős kamaradráma, amely egy családcentrikus, áldozatkész szakács, annak fodrász felesége és egy kőgazdag, törtető bróker egymáshoz fűződő kapcsolatát mutatja be, a téma egyszerűségéhez idomuló puritán formában. A játékidő első felében a sorkatonaság alatt örök barátságot fogadó két férfi mindennapi életéről kapunk részletes képet, egy szerencsétlen tragédia azonban derékba töri a házaspár életét, és felforgatja a triumvirátus egymáshoz fűződő kapcsolatát. Shin mindent ráhagy a három nagyszerűen teljesítő színészember dinamikájára; súlyos morális kérdésekről értekező, allegorikus története letaglózó erejű látlelet az emberi természetről."



A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr402697205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása