Filmvilág blog

Bogyó, Babóca meg Salt ügynök

Premierek a héten

2010. augusztus 11. - filmvilág

BOGYÓ ÉS BABÓCA - Ritkán kerül mozikba ovodás-korosztálynak szánt mesefilm, most ez történt: Bartos Erika nagysikerű könyvsorozata alapján, M. Tóth Géza irányításával készült el ez a 13, egyenként 5 perces epizód,

A Filmvilág kritikusa szerint: Szülőknek kicsit komolyabb próbatétel a 13 részt egyben végignézni, főként, mivel minden szereplőnek halántékig ér a szája ha mosolyog, és a képi világból hiányzik az a fajta spiritusz, ami Réber László egyvonalas rajzaiban csodálatosan megjelent, vagy amitől a Kisvakond ikonná vált. Mégis, fontos és megbecsülendő lépés ez a KEDD Animációs Stúdió részéről. (Parádi Orsolya kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)


SALT ÜGYNÖK
- Phillip Noyce akció-kémfilmje az utolsó komolyabb blockbuster idén, 110 millió dollárból hozták össze, nem csoda, hogy nálunk is csak egy mesefilmet mertek a forgalmazók egyszerre indítani vele. Az erdetileg Tom Cruise-nak készült szkriptet, amelyben egy CIA-ügynököt azzal vádolnak meg, hogy orosz kém, utólag szabták át Angelina Jolie-ra. Mint azóta kiderült, jól tették, a nemzetközi helyzet épp jókor kezdett el fokozódni. Jolie mellett a két kiváló másodhegegedűs: Liev Schreiber és Chiwetel Ejiofor.

A Filmvilág kritikusa szerint: Kurt Wimmer szkriptjének legnagyobb erénye, hogy képes a nézőt szinte a teljes játékidő alatt bizonytalanságban tartani a főszereplő valódi énjét és szándékait illetően. Az üldözési jelenetek ugyan az összes fizikai törvényt megcáfolják, Angelina Jolie azonban, alkatának és korábbi alakításainak hála (Lara Croft, Mr. és Mrs. Smith, Wanted), eljutott oda, hogy bármilyen körülmények között hiteles tud maradni a női akcióhős korábban kevésbé létező szerepkörében. (Baski Sándor kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr12214754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2010.08.13. 19:05:24

"Angelina Jolie azonban, alkatának és korábbi alakításainak hála (Lara Croft, Mr. és Mrs. Smith, Wanted), eljutott oda, hogy bármilyen körülmények között hiteles tud maradni a női akcióhős korábban kevésbé létező szerepkörében"

Angelina Jolie egy Istennő:)
süti beállítások módosítása