Filmvilág blog

Fincher és a Facebook

The Social Network

2010. július 15. - Baski Sándor

Eleinte nem tűnt különösebben izgalmasnak David Fincher új projektje: hogyan lehet egy közösségi hálózat születéséről a nagyközönség számára is érdekes filmet forgatni? Utólag aztán kiderült, hogy korántsem egy Facebook imázsfilm készülődik, a történet alapjául ugyanis az a dokuregény (Ben Mezrich: The Accidental Billionaires - A Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal) szolgál, amelyben nem csak pozitív kontextusban esik szó a világ első számú közösségi oldalának alapítójáról, az egyetemistából milliárdossá váló, még mindig csak 26 éves Mark Zuckerbergről. A forgatókönyvet ráadásul az az Aaron Sorkin írta, akit többek közt Az elnök emberei és A színfalak mögött kreátoraként ismerhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr732154125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.16. 08:04:11

Sorkin baromi jó, csak egy a kérdés, vajon képes-e belenézni a Zuckerberg-féle pc-geek szubkultúrába is olyan mélyen és olyan éles szemmel, mint a fehér Házba? Ez részben kulturális részben pedig generációs szempontból is érdekes kérdés. Én kételkedem. Fincher pedig semmi olyat nem csinált mostanában, amire oda kéne figyelni, a tetkós lány remake-kel pedig még fel is bosszantott. De ez nyilván magánügy.

kaamir 2010.07.16. 08:59:04

10 éve még elhittem volna, h Fincher képes ebből fasza filmet csinálni, most már erős kételyeim vannak.

korántsem egy Facebook imázsfilm készülődik - én erről még mindig nem vagyok meggyőzve.
süti beállítások módosítása