Filmvilág blog

Moziklip extra: Jody Hill

The American Budget

2009. november 25. - klág

Nem igazán tudom eldönteni, hogy az Avett Brothers videoklipje inkább egy szkeccs, aminek a végére tettek egy rövid performanszvideót, vagy egy vérbeli klip, aminek hosszúra nyúlt az intrója. Igazából teljesen mindegy, Jody Hill (The Foot Fist Way, A szerv) megrendezte az év egyik legviccesebb videóját - nem csoda, hogy a Funny or Die oldalon debütált először.

A háromperces bevezető leginkább olyan, mintha egy VHS-ről kimentett, a nyolcvanas évek egyik éjjelén felvett szánalmasan olcsó teleshopot néznénk (lásd az Everything Is Terrible! gyűjtött videomunkáit), aztán az Avett Brothers abszurd, már-már Saturday Night Live-os jelenetbe illően elkezd játszani. Felhívnám a figyelmet a kolomposra.



Ha már Jody Hillnél tartunk: mindenkinek teljes szívemből ajánlom a méltatlanul alulértékelt, tökéletlen, de bizonyos részeiben lenyűgöző A szervet. Hill filmje - itthon is - egy hirdetési fekete lyukba került, a stúdió a Pláza ásza és az Apatow-féle bromance filmek metszeteként akarta eladni a filmet, miközben nem más, mint egy Taxisofőr átirat egy pszichotikus biztonsági őrről. Nem tökéletes, de nem gondoltam, hogy hasonló filmet lehet készíteni nagyobb költségvetésből és Seth Rogennel a főszerepben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr91550793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2009.11.25. 10:30:56

Zseniális! Lehetett volna ugyan benne egy kicsivel több cowbell, de meg kell hagyni, remekül kihasználták a stúdió teret. :)
süti beállítások módosítása