Filmvilág blog

Kilenc - Amatőrfilmes leszámolások 3 percben

A hét videója

2009. október 18. - Baski Sándor

2004 óta immár hatodik alkalommal rendezték meg a DIGI 24 című filmes játékot. A verseny lényege, hogy a benevezett stáboknak 24 óra alatt kell leforgatniuk egy maximum háromperces filmet, digitális kamerával vagy mobiltelefonnal. A műfaj és a téma szabadon választott, de van néhány előre meghatározott helyszín vagy motívum, amelynek szerepelnie kell a filmben. Az idei versenyt Pécsen rendezték az V. Moveast Filmfesztivál  keretében, 23 stáb nevezett, a kötelező helyszínek pedig a Magas Ház, az Uránia Mozi, a Dóm tér, a TV torony, illetve Prof. Karl Bardosh előadása voltak. (Utóbbi talán nem volt a legszerencsésebb választás, mert a 23 operatőr, illetve a többi stábtag ki-be járkált a teremből, így meglehetősen nehéz volt Bardosh mondandójára koncentrálnia annak, aki tényleg az előadás kedvéért érkezett.)

A zsűri, amit szintén Bardosh vezetett, egyöntetűen a Kilenc című filmet tartotta a legjobbnak. A paksi filmesek munkájával nagy valószínűséggel nem fogunk a különböző rövidfilmes mustrák díjazottjai között találkozni, nem is ezzel a céllal készült, de a feladatát hibátlanul teljesítette. Akad benne néhány ügyesebb beállítás, szerencsés a zenehasználat, a történet végére pedig még egy csavar is marad.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr761448860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monana 2009.10.19. 18:10:55

szerintem az Egy zombi nem viccel sokkal jobb lett
süti beállítások módosítása