Filmvilág blog

Fish Tank (Akvárium)

Ken Loach nyomdokain

2009. szeptember 22. - Baski Sándor

Andrea Arnold első filmjével (Red Road) egyből el is nyerte a zsűri díját Cannes-ban. Mindez három éve volt, idén visszatért második munkájával ugyanoda, és megkapta ugyanazt az elismerést (Park Chan-wook Szomjúságával megosztva). A Fish Tank főhőse egy 15 éves angol lány, akinek meglehetősen zűrös a kapcsolata az anyjával, amit tovább bonyolít, hogy egy nap a nő új barátot hoz haza.
Érdekesség, hogy a lányt alakító amatőr színésznőt (Katie Jarvis) - amenyibben lehet hinni az IMDb-nek -, egy vasútállomás peronján fedezték fel, amint épp a barátjával veszekedett; mellesleg ebben az időben épp munka nélkül volt, miután kimaradt az iskolából. A filmbéli anyja barátját viszont Anglia jelenleg talán legfelkapottabb és legígéretesebb fiatal színésze, Michael Fassbender (Éhség, Becstelen Brigantyk, Eden Lake) alakítja.


A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr181396386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása