Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Jelestől Welles-ig

2009. szeptember 21. - Orosdy Dániel

H É T F Ő


Angyali üdvözlet
Jeles András sajátos Az ember tragédiája-adaptációja, gyerekekkel a főszerepben.
Vetítik: Duna - 20:55



K E D D

Az emigráns - Minden másképp van
Szalai Györgyi és Dárday István filmje Márai Sándor utolsó éveiről.
Vetítik: Duna - 21:00

Vörös zsaru
Walter Hill akciódús havervígjátéka egy kemény szovjet zsaru (Arnold Schwarzenegger) és jóval linkebb amerikai partnere (James Belushi) közös nyomozásáról szól. A "moszkvai" jelenetekben sok ismerős helyszínnel és színésszel találkozhatunk, a film alapötlete pedig sajátos módon már egy-két évvel a bemutató után anakronisztikussá vált.
Vetítik: TV2 - 21:25
 

Viharos vakáció
Robert Wise tévéfilmje Rod Serling (Alkonyzóna) forgatókönyvéből, Peter Falk, Andrew McCarthy és Nastassja Kinski főszereplésével.
Vetítik: M1 - 22:20

El Nino – A kisded
Klöpfler Tibor filmje.
Vetítik: TV2 - 00:35

S Z E R D A

American Graffiti 2.
George Lucas első jelentős lépése életműve kiárusítása felé. Az ismerős színészeket felvonultató folytatás megrendezését és forgatókönyvét nem kisebb tehetségre bízta, mint Bill L. Norton, aki korábban az igen eredeti Konvoj történetéért volt felelős.
Vetítik: TV2 - 11:20

Volt egyszer egy Amerika
Sergio Leone klasszikusának első része. Főszerepben: Robert De Niro, James Woods. Kihagyhatatlan. (Akárcsak a második része a jövő héten.)
Vetítik: TV2 - 00:55

C S Ü T Ö R T Ö K



Csokoládé
Lasse Halström filmje a csokoládé kedvező élettani hatásairól, Juliette Binoche, Johnny Depp, Alfred Molina és Judi Dench főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 14:10

P É N T E K

A vörös sárkány
Brett Ratner filmje Thomas Harris azonos című bestselleréből, Edward Norton, Ralph Fiennes és Anthony Hopkins főszereplésével - egyben variáció Michael Mann Az embervadász című thrillerére. Hannibal Lecter nevét ezúttal helyesen írták, viszont a jelenléte a film nagy részében kifejezetten felesleges.
Vetítik: TV2 - 00:00

S Z O M B A T

A két őrmester
Sergio Corbucci vígjátéka Toto és Vittorio De Sica főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:35

Az óra körbejár
Orson Welles Az idegen címen is ismert klasszikusa egy háborús bűnös leleplezéséről, a rendező és Edward G. Robinson főszereplésével.
Vetítik: Duna - 20:00

Édes2kettes
Wong Kar-Wai filmje.
Vetítik: m2 - 22:00

Desperado
Robert Rodriguez ironikus akciófilmje Antonio Banderas, Salma Hayek és Steve Buscemi főszereplésével. A nagyszájú hullajelölt testhezálló szerepében Quentin Tarantino.
Vetítik: RTl Klub - 22:10

Vámpírok
John Carpenter kellemes vámpírwesternje James Woods-szal.
Vetítik: Viasat3 - 23:05

Fűrész
Az utóbbi évek nagysikerű horrorsorozatának első darabja, a "kínzós pornó" (torture porn, gorno) egyik alapfilmje.
Vetítik: TV2 - 23:10

V A S Á R N A P

A szolgálólány meséje
Volker Schlöndorff antiutópiája, a forgatókönyvet Margaret Atwood nagysikerű regénye nyomán Harold Pinter írta (többé-kevésbé). A főszereplők: Natasha Richardson, Faye Dunaway, Robert Duvall, Aidan Quinn és Elizabeth McGovern.
Vetítik: Filmmúzeum - 22:50

Volver
Pedro Almodóvar filmje.
Vetítik: Duna - 23:10

Hajsza a nap nyomában
Michael Cimino (A szarvasvadász, A Mennyország kapuja) máig utolsó egész estés filmje Woody Harrelson, Jon Seda és Anne Bancroft főszereplésével egy orvosról, akit túszul ejt egy fiatal, beteg bűnöző, hogy elvitesse magát egy gyógyító erejű szent tóhoz. 1996-ban ez a film is versenyben volt az Arany Pálmáért, de inkább csak részleteiben erős munka.
Vetítik: TV2 - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr341395097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása