Filmvilág blog

A Moziünnep 5 legjobb filmje

+ egy új magyar premier

2009. szeptember 14. - Baski Sándor

Idén is lesz Moziünnep, ezúttal szeptember 17. és 20. között. Az olcsó jegyáraknak köszönhetően – az eddigi tapasztalatok szerint – ilyenkor azok is elmennek a mozi(k)ba, akik az év többi részében csak a tévében, illetve DVD-ről néznek filmeket. A tovább után egy szigorúan személyes lista következik, rajta 5+1 olyan film, amelyet bátran ajánlok a Filmvilág Blog olvasóinak. (Csak a jelenleg is futó, illetve premier előtti filmekből válogattam.)

1. Becstelen Brigantyk – Aki még nem látta, pótolhatja, aki már igen, nézze-e meg újra: működik-e másodszorra is?

2. Vérvonal – Depresszív hangulatú, csavaros izlandi krimi, Baltasar Kormákur rendezésében. A tavalyi Titanicon fődíjat kapott, joggal.

3. Egy kis gubanc – Brit politikai szatíra, cinikus politikusokkal, fanyar humorral és elképesztően cizellált káromkodásokkal.

4. Il Divo – Paolo Sorrentino sajátos életrajzi filmje az 1972 és ’92 között regnáló Giulio Andreotti miniszterelnökről. Tavaly Cannes-ben megkapta a zsűri díját.

5. 1 – Pater Sparrow sci-fije kissé kaotikus, az elsőfilmek minden hibájával, de már csak a témaválasztás merészségéért, és az ötletes képi világért megérdemli a figyelmet.




+ 1 – Köntörfalak - Dyga Zsombor romantikus kamaradrámája hivatalosan csak a jövő évi Filmszemlén mutatkozik be, de egyetlen alkalommal a Moziünnepen is levetítik. Bővebb infó a filmhun, teaser itt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr81381448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása