Filmvilág blog

Antikrisztus-videójáték, Pokol Angyalai-film, Lynch-zene

A hét hírei

2009. június 20. - Baski Sándor
  • Úgy tűnik, mégsem készül el az Oldboy amerikai feldolgozása. A hírek korábban arról szóltak, hogy Steven Spielberg a Park Chan-wook film alapjául is szolgáló mangából forgatná le az amerikai verziót, Will Smith főszereplésével, de könnyen lehetséges, hogy jogi problémák miatt a projectből nem lesz semmi. A Filmvilág Blog szerkesztősége vigasztalhatatlan. (firstshowing.net)
  • Több esély van A kísérlet című német pszichológia thriller hollywoodi újrájának elkészültére, hiszen már a színészek is megvannak: Adrien Brody, Forest Whitaker és Elijah Wood fogja alakítani a pszichológiai kísérlet résztvevőit. Az ugyancsak Kísérlet címen futó film ugyanúgy a híres 1971-es Stanfordi börtönkísérletet dolgozza fel. (variety)
  • Tony Scott filmet forgat a Pokol Angyalairól. Az első hírekkel ellentétben azonban nem Hunter S. Thompson azonos című riportkönyvéből, hanem az Oaklandi Pokol Angyalai klub egykori vezetőjének önéletrajzi regényéből (Hell's Angel: The Life and Times of Sonny Barger and the Hell's Angels Motorcycle Club). A könyv 2000-es megjelenésekor felkerült a New York Times bestseller listájára, és már ekkor lecsapott rá a Fox, de nem találták meg a megfelelő forgatókönyvírót, egészen mostanáig: Stephen Gaghan, a Traffic és a Sziriana szerzője felelős az adaptációért. (firstshowing.net)
  • Különös választás: a soron következő, 23. Bond film megírásához segítségül hívták azt a Peter Morgant, aki eddig főleg a kortárs politikai drámáiról volt híres (A királynő, Frost / Nixon). Igaz, a megoldás nem szokatlan, hiszen az előző két Bond-filmet Paul Haggis (Millió dolláros baby, Ütközések, Elah völgyében) szkriptdoktorálta, aki szintén nem az akciófilmjeiről ismert. (the hollywood reporter)

 

 

  • Bizarr viccnek tűnik a hír, de állítólag igaz: videójáték készül Lars Von Trier Antikrisztus című botrányfilmjéből. Egy dán honlap szerint az Eden névre keresztelt játék alaptörténete azonos a filmével, és Willem Dafoe, mint narrátor is szerepet kap benne. A program készítését Morten Iversen irányítja, akinek a Hitman című játék fűződik a nevéhez. Az Eden a tervek szerint egy FP-nézetű thriller lesz, amelyben a játékosoknak saját félelmeikkel kell szembeszállniuk. (/film) 
  • Nem először a pályája során, de David Lynch újfent szerepet vállalt egy zenés projectben. Ő jegyzi a Fox Bat Strategy együttes új albumán szereplő hét dal szövegét, amely a 2006-ban elhunyt Dave Jaurequi gitáros emlékére születet, aki anno szerepelt a rendező Tűz, jöjj velem című filmjében is. A dalok hangzása Lynch szerint „modern 50-es évekbeli”, az Entertainment Weekyl jóvoltából az egyik szám meg is hallgatható. (pitchfork) 
  • Egyelőre csupán pletyka, de állítólag a 20th Century Fox elkészítene egy harmadik Darko-filmet is. A Donnie Darko az első vetítésekor ugyan megbukott, de miután DVD-n váratlanul sikeres lett, a stúdió éjféli vetítéseken újra bemutatta, mára pedig kultuszfilmmé vált. Az idei folytatásban (S. Darko: A Donnie Darko Tale), amely egyből videóra készült, az eredeti alkotók már nem vettek részt, de ehhez a harmadik installációhoz állítólag Richard Kelly rendező is nevét adná. (bloody-disgusting)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr491197554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása