Filmvilág blog

Brigantik, kalózok, gengszterek, forradalmárok

A hét hírei

2009. június 13. - Baski Sándor
  • Giuseppe Tornatore filmjével nyit az idei Velencei Filmfesztivál. A Baaria cím a rendező szülőfalujának, Bagheriának sziciliai változata – itt játszódik a három generáción átívelő történet. Tornetore szerint, bár nem önéletrajzi ihletésű filmről van szó, eddigi munkái közül mégis ez a legszemélyesebb. A filmben feltűnő 200 színész között olyan nevek is vannak, mint Monica Bellucci, Raoul Bova vagy Michele Placido. A költségvetés 30 millió dollár volt, amely, Olaszországban kimagaslónak számít. (screendaily) 
  • Bejutott az Európa Parlamentbe az internetes fájlcsere legalizációját sürgető svéd kalózpárt. A Piratpartiet-et azután alapították, hogy 2006-ban a Pirate Bay nevű torrentoldal szervereit a hatóságok lefoglalták. A ma már 40 ezer tagot számláló párt 7,1%-os eredménye azt jelenti, hogy egy képviselőt delegálhat Brüsszelbe. Eközben a francia alkotmánybíróság az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatával ellentétesnek ítélte meg a májusban életbe lépett, internetes kalózkodás elleni törvényt, amely lehetővé tette, hogy egy évre megfosszák a világhálótól azokat, akiket három alkalommal illegális letöltésen érnek. A döntés helyeslői szerint ezzel kimondatott: a szabad internetelérés alapvető emberi jog. (magyarnarancs, screendaily) 
  • Iparági pletykák szerint az augusztusban mozikba kerülő Becstelen Brigantyk sikerén vagy sikertelenségén múlhat a Weinstein Company jövője. A csődközeli állapotban lévő cég vezetői a legtöbb nyári és őszi bemutatójukat elhalasztották, hogy minél több forrást tudjanak Tarantino háborús mozijának marketingjére elkülöníteni. Emellett arról is győzködik a rendezőt, hogy további 40 percet vágjon ki filmből. (the wrap, the playlist) 
  • Larry Clark ezúttal tinédzserek helyett gengszterekről fog forgatni, következő filmje ugyanis Neil Jordan Mona Lisa című, 1986-ban készült gengszterfilmjének újrája. Michael Cane egykori szerepét a reneszánszát élő Mickey Rourke alakítja: George frissen szabadul a börtönből, és egyéb munka híján egy call girl sofőrje lesz; utóbbit Eva Green személyesíti meg. (screendaily) 
  • Rourke mostanában nem csak színészként aktív, de íróként is: ő jegyzi azt a forgatókönyvet, amelyből Tony Kaye (Amerikai História X) készül filmet forgatni. A Wild Horses a színész elhunyt bátyjáról szól, Rourke-on kívül Val Kilmer és Bob Dylan is szerepelni fog a filmben. (LA Times) 
  • Javier Bardem fogja megszemélyesíteni Pancho Villa mexikói forradalmárt, csak az nem biztos, hogy kinek a filmjében. Tony Scott is szeretné feldolgozni egy önéletrajzi filmben a forradalmárt életét, de Emir Kusturica is bejelentette a Seven Friends Of Pancho Villa And The Woman With Six Fingers című projectjét, amely James Carlos Blake regényén alapulna és a tervek szerint Penelope Cruz, Salma Hayek és Johnny Depp is szerepet kapna benne. (mtv)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr31182925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása