Filmvilág blog

Újabb adag Szárnyas fejvadász, és egyéb hírek

A hét hírei

2009. június 05. - Baski Sándor
  • Godard következő filmje Daniel Mendelsohn The Lost: A Search for Six of Six Million című, holokauszttal kapcsolatos riportkönyvének feldolgozása lesz. A szerző, aki amúgy a New York Times újságírója, saját, II. Világháború alatt, egy lengyel kisvárosban meggyilkolt rokonai utáni nyomozását dokumentálta. Az idén 79 éves Godard-nak közben elkészült egy másik filmje is – a Socialisme jövőre kerülhet a mozikba.  
  • A Szárnyas fejvadászhoz kapcsolódó internetes szériát indít Ridley Scott és testvére, Tony Scott. Az 5-10 perces epizódokból álló sorozatot a Creative Commons licensz alapján tennék közzé, azaz nem csak, hogy ingyenesen meg lehet majd nézni, de a rajongók akár remixelhetik és újra is vághatják. A Purefold hivatalosan nem a Szárnyas fejvadász folytatása, hiszen a Scott testvérek nem rendelkeznek a jogokkal, de ugyanazokat a kérdéseket vetik majd fel, azaz mit jelent embernek lenni, és hogyan érthető meg az empátia fogalma. (nytimes) 
  • Danny Boyle visszatér Mumbai-ba, és ismét egy indiai szerző regényét adaptálja. Suketu Mehta Maximum City: Bombay Lost and Found című művének szereplői között vannak gettólakók, táncosnők, bérgyilkosok, költők, ami közös bennük, hogy mindannyian vidékről költöztek a városa, hogy megcsinálják a szerencséjüket.
     
  • Az utóbbi időben inkább forgatókönyvíróként tevékenykedő Paul Haggis (Ütközések, Elah völgyében) egy remake-kel tér vissza a rendezői székbe: A következő három nap (The Next Three Days) a francia Fred Cavayé 2008-ban bemutatott Pour Elle című filmjét dolgozza fel. A thriller egy középiskolai tanárról szól, aki megpróbálja kiszabadítani ártatlanul bebörtönzött feleségét. 
  • George Lucas támogatást vár a cseh filmes alapoktól, hogy cserébe készülő tévé-sorozatát, amely ismét a Star Wars univerzumán belül játszódna, a Cseh Köztársaságban forgassa le. A rendező korábban itt készítette el Az ifjú Indiana Jones kalandjai című sorozatát is, és maximálisan elégedett volt a helyi stábbal, de mint mondja, a gazdasági válság miatt most sokkal inkább meg kell vizsgálnia, hol kínálják a legjobb feltételeket, márpedig Ausztriában vagy Magyarországon is adókedvezményekkel csábítják a filmeseket. Lucas szerint a széria forgatása négytől hét évig tartana és 700 állást teremtene. 
  • Invictus, azaz „Legyőzhetetlen” lesz a címe Clint Eastwood legújabb filmjének, amely a Dél-Afrika-i rögbi csapat 1995-ös menetelése kapcsán meséli el a csapatkapitány és Nelson Mandela, az ország akkori elnökének barátságát, Matt Damon és Morgan Freeman főszereplésével. Az 1995-ös rögbi vébén elért sikerek is szerepet játszottak abban, hogy egy évvel az apartheid rendszer bukása után az afrikai ország visszaszerezte önbecsülését. A bemutató tervezett időpontja – nyilván egy esetleges Oscar-jelölés reményében – december.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr351165904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása