Filmvilág blog

Filmtervek Jodorowskytól Stone-ig

A hét hírei

2009. május 22. - Baski Sándor
  • Októberben indul Alejandro Jodorowsky „metafizikus spagettiwesternjének” forgatása. A King Shot egyik producere Kántor László mellett David Lynch, a főbb szereplőket Nick Nolte, Asia Argento, Udo Kier és Marilyn Manson játsszák, az operatőr pedig Zsigmond Vilmos lesz. Az 5.5 millió eurós költségvetés még nem állt össze teljesen. 
  • Megfilmesítik Antonioni legutolsó forgatókönyvét, amelyet nem sokkal a halála előtt fejezett be. A címe Két telegramm, és a Screen Daily szerint egy szenvedélyes, hatalmi játszmákkal tarkított szerelmi háromszögről szól. 
  • A holland Jan Kounen (Dobermann, Blueberry) fikciós dokumentumfilmet forgat Tibetben, a Dalai Lámák 14. századig visszanyúló történetéről. A filmben 3D technikát is használnak, elkészítésében pedig Tenzin Gyatso, azaz a jelenlegi Dalai Láma is részt vesz. 
  • A pletykák szerint Oliver Stone a Született gyilkosok után ismét egy sorozatgyilkosról, Charles Mansonról forgatna. A Helter Skelter alapjául ugyanúgy Vincent Bugliosi-nek, a Manson-ügyben eljáró ügyésznek az azonos című könyve szolgálna, mint a legutóbbi, 2004-es tévé-adaptációban
  • Gaspar Noe, aki Enter The Void című filmjével idén a cannes-i versenyprogramban szerepel, legközelebb egy szexfilmet akar rendezni. Az indokai: „Még soha nem láttam olyan filmet, amely valódi érzelmeket ötvözött volna explicit szex-szel.” A rendező „egy szerény családi filmet” akar készíteni, kis stábbal, egyszerű stílusban és ismeretlen szereplőkkel.
     
  • A Dreamworks filmet forgatna Martin Luther King életéről, Steven Spielberg produceri felügyelete alatt. Ez lenne az első mozifilm a legendás polgárjogi harcosról (korábban csak tévéfilmek készültek róla, illetve egy dokumentumfilm Sidney Poitier, Paul Newman és Ruby Dee közreműködésével). Mindez azonban egyelőre még csak terv, mert a jogtulajdonosok, azaz King gyerekei közül még nem adták mindannyian áldásukat a filmtervre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr721136615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása