Filmvilág blog

Már nézhető az első Lynch-interjú

Egyszerű történet

2009. május 20. - Baski Sándor

A múlt héten már említettem, hogy június elsején Lynch egy 131 részes interjúsorozatot indít a saját honlapján. Az első részt az Entertainment Weekly jóvoltából már most meg lehet nézni. Ami elsőre meglepő, hogy mindössze 5 perces az epizód, életútinterjúnak így aligha nevezhetjük. Lynchnél jobban persze kevesen ismerik a webes publikálás íratlan szabályait, így valószínűleg azzal is tisztában van, hogy ennél hosszabb online videókat ritkán van türelme az embereknek végignézni.

Az első epizódban egy idős férfi beszél arról, hogy hogyan élte túl a rákot. Nincs semmi egyedi a történetében, annál, amit mond, beszédesebb az, ahogyan mondja. A képi világ is egyszerű, végig a férfit látni közeliben és félközeliben, mégis van egy sajátos hangulata a klipnek, hála a háttérzajoknak, amiket nyilván Lynch készített utólag.

Ha a többi rész is hasonló lesz, akkor valóban megállja a helyét a Straight Story-val vont párhuzam. Nem lesznek nagy drámai történetek vagy falrengető tanulságok, csak egy-egy emberi sors etűdszerűen felvillantva. A magam részéről követni fogom a szériát, és ha érdemes, akkor bővebben is beszámolok róla a blogban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr91132659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása