Filmvilág blog

Karlovy Varyban versenyez a Virágvölgy

2018. május 29. - filmvilág

viragvolgy_3.jpg

Nyilvánosságra hozták a június 29-én kezdődő 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját. Közép-Európa egyetlen „A kategóriás” fesztiválja meghívta Csuja László filmjét, a VIRÁGVÖLGYet. 

Csuja László a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el első mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A menekülő szerelmesekről szóló road movie világpremierje a régióban készült első és második filmeket felvonultató „East of the West” (A Nyugat Keletje) elnevezésű versenyprogramban lesz Karlovy Vary-ban. 

A Virágvölgy Magyarországon játszódik, napjainkban. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra. 

A Virágvölgy amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható. 

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel hívta fel magára a figyelmet. Foszfor című alkotása – mely a Virágvölgy előképének tekinthető – rangos nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt. 

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével, a Focusfox gyártásában, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.

A Virágvölgyet nyár végén az Elf Pictures mutatja be a hazai mozikban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4114010462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása